Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.07.01. 09:34 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

magyarnak lenni nehéz, de nem lehetelen, avagy magyarkajamérce Árpád-sávos étkezéssel

"Magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen!" (iwiw-subba gyűjtés)

Gondolom akkor már ez az étkezési formátum is a magyarmérce egyik para(jelenség)métere.

Azé' jegyezném meg azt szerényen és csendesen, hogy az a ketchup, az bizony elég egy USAi szósz, nem az a példaértékűen autentikus, tipikus ősmagyar eledel, és akkor a rósejbniről még nem is beszéltem.

Rántott hús meg színtiszta határesett, ami azért inkább billen már át az autentikus magyar kisnövésű ló másik oldalára, mert jellegzetes magyar beidegződés, de pontosan, hogy a kádári szocializmusé, akkor burjánzott ott, mikor az ezerrel pangott.

És azt a korszakot mi mércemagyarok meg nagyon végkép nagyon nem szeressük, mert ott úgy történtek a nemzet elleni aljasságok, hogy akik elkövették azokat, azok még simán átnyúlnak ide a jelenbe - de természetesen csak a másik oldaliak, mert akik hozzánk tartoznak, azok között senki ilyenek nem voltak már eleve sem, mert ők csak ették a baszott nagy rántott húsokat üldöztetésük közepette - jogutódként illegitím módon folytatni amit ott elkezdtek, és ezek szerint még közel sem fejeztek be.

Szal van az a rántott borda akkora nagy skandalluma így a magyar történelemnek, hogy lesz még belőle valami nyomasztóan ható korkompozíciós légköteremtés a Terror Háza Múzeum állandó kiállításának valamely installációjaként.

És ügye attól akkor, hogy ezekből a vitatható származású konyhai alapanyagokból még ha ilyen kreatív módon is lett szervírozva ez az eledel, még nem tekinthetjük korrekt magyarnak.

Jó, igaz, egyszerűnek egyszerű, igénytelennek igénytelen, parasztnak paraszt, de ezektől mind még nem teljesen autentikusan magyar.

Habááár?

Úgy és annyira pontosan az, mint aki és amilyen módon ezt összeütötte jó széles és büszke megelégedésére.

Szinte látom lelki szemeim előtt Szinbádot ebédezni vasárnap az óbudai kisvendéglőben:

- Na most akkor van az Vendelin barátom, hogy aszongya rántotthús Nagy-Magyarországosan, kis sültburival és ketchuppal Árpád-sávosan. Mert ha a magyar vendéglős ád magára, akkor mindig tart a magyar konyháján rósejbnit és ketchupot nagyra kloffolt Nagy-Magyarország rántotthús melletti Árpád-sávozásra!

Á, ez így recseg nagyon.

Szal tényleg nehéz így (még) étkezésileg (is) patent magyarnak lenni ebben a rohanó világban, mikor ilyen szar, összecsapni kényszerült gyorskaja szerűségekké desztillálódott igénytelenségeket kell burkolni a mércét jelentőknek.

Mert az ideológiailag megfelelően magyar verziója ez eledelkompozíciónak úgy nézne ki igazán magyarnak a magyar mérce szerint, hogy véres hurkából van passzírozva matyó mintás tányérra nagy Magyarország, és alatta sima hamuban sült krumplik közibé nyomott Erős Pistával van az Árpád-sávos Árpád-sáv vizualizálva.

Na az már igen!

Az már ott van, és rendben van.

100% magyar.

Mert így ennél még én hitetlen és magyartalan gyaur kutya is magyarabbul tömöm azt a magyartalan gyomromat.

És az elég gáz, hogy ha a nagy és nemes, nemzetmentő  mutatvány, már ilyen kis és jelentéktelen szegmensében is bukik el, mint a rántotthússal és rósejbnivel való bírkózás!

Főleg ha nem is olyan kicsi és jelentéktelen az.  

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr96109318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jaj, nagyon büszke vagyok rád!!!
És fülig ér a szám :)))
Meg azt se feledd, hogy irigykedel mi, a kajatermék legyártójára?!:))

Hát tudol Te ép elmével ilyet gasztro előállítani?!:)))

Na ugye, hogy nem!

Még napszúrás után kapott erős agyrázkódás közben részegen belőve sem!:))))
süti beállítások módosítása