Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.03.09. 14:44 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

forradalmi jó tanácsok forradalmároknak

Barátaim! Forradalmárok!

Habár nagyon nem értek egyet nézeteitekkel, és az azokat napvilágra indukáló módszereitekkel, de ennek ellenére, mivel szívemen viselem megható, és más dolgokban kamatoztatva akár még roppant szimpatikusnak is tetszhető lelkesedéseteket, ezért adnék nektek néhány hasznos, forradalmi jó tanácsot.

Meg teszem ezt azért is, hogy számotokra, kik így magatokban az egész nemzet vagytok helyettem is a nevemben, vak és megtévesztett szédelgő helyett, ne tűnjek az ország és a saját sorsomat illetően giga punynak.

És még az is az igazság, hogy bármennyire is odébb állok mint Ti, de azért már néha nekem is fáj, ahogy szívatnak titeket azok, akiknek mag amúgy nagyon jó hasznára vagytok akaratotokon kívül.

És különben is, ha már ennyi sok jót nevetek rajtatok, akkor ez a nemzeti minimum a részemről.

Bohóc ószeres vagyok én innen a külvárosi kacatblogból, nem patent senyő, de talán ha kicsit elelmélkedtek ezen az egészen, akkor véleménynek egynek talán még ez is jó, ami aggódik értetek, és hasznos lehet abban, hogy elkerüljétek hamvadó cigarettavégként való leégéseteket a történelminek egyáltalán nem nevezhető folyamatok során a profik pofájában.

Akik meg amúgy inkább közel állnak hozzám világnézetileg, gondolkodásilag és habitusilag, és kérdik minek e megkülönböztetett figyelem értetek ezen ügyekben, azoknak üzenem, hogy ennyi stuffot mindenkitől érdemeltek, aki hisz az evolúcióban, mert ha előre juttok bármerre is, és eredményesek lesztek akár miben is - a mi sima agyfelbaszásunkon kívül - akkor az azt engedő impotens államhatalom immunerősödő fejlődése érdekében meg kell, hogy éljük, kvázi úgy kell, hogy legyen, akármennyire is kurvára nem tetszik, és a hátam közepére sem kívánom.

Szal a lényeg!

Patent helyzetátlátás és értékelés, taktika és kivárás.

Magyarán, manapság és errefelé - szerencsére - nem a forradalmak kora van.

Ha nem is minden jó, meg akár még kurva rossz is, azért végül is minden kényelmesebb.

Persze vannak, akik nagyon lázban égnek, de jó forradalmakhoz sok ilyen kell, társadalom arányaiban, meg ilyenek.

Minden tiszteletem a Tiétek, hogy hipermarketes fárasztó bevásárlások, és jó vacsorák után teli gyomorral, elnehezedve, még esténként tüntetni mentek.

De ez már azért valljuk meg, nem az igazi.

Legalább is a nagy elődöket tekintve történelmileg, semmi képen.

A nagy borító lendülethez üres gyomor, és veszteni való nem igen kell, hogy legyen.

És mikor láttalak Titeket a Kossuth téren, ott bizony nem fűző nélküli bakancsokban, száz forintos szakadt dorkó tornacipőkben, zsíros atlétatrikókban és madzaggal kötött melósnadrágokba voltatok, mint proletárok (mióta szavazatmaximálás okán panelprolikat bevette vezéretek a pixisbe).

Sőt kifejezetten jól öltözködtetek úgy összességében, az átlag magyar valóságot sokkal inkább felülről prezentálva, illatosan, divatosan, pulóvereket a derekatokra kötve.

Meg voltak utcai árusok, szendvics, főtt kukorica, demonstráló felszerelések. 

Ilyenekből lesznek a nevetséges önerőlködések, meg a koránt sem nevetséges sima utcai rendbontások.

Persze lázasan és felstuffolva megélve lehet ezt forradalomnak haluzni, de azért még a CNN-en nézve is messze van ez attól.

Fontos megértenetek az igazodásotok és az alkalmazkodó hunyászkodásotok szükségszerűségét és hasznosságát.

Persze ezek sem forradalmi attitűdök, de hát azt már említettem, hogy a rohangálásotok sem forradalom eleve, és ha ezzel az akár mivel is akár mit is elérni szeretnétek, akkor a cél érdekében még is kutyába kéne lemennetek.

Gondolok itt arra, hogy mocorgásotok még véletlenül sem demokratikus performansz, ami önérvényüleg lendülettel seper el mindent, a dolgok alakulását esetlegesen lekövetve osztva ki az elölévő posztok zsugáját a szervezkedőknek.

Veletek mindössze kiengedték a szellemet a palackba.

Nagyjából addig, arra és annyit rohangálhattok össze meg vissza, amennyi jó a belétek patront nyomó szódások főemberének.

Meg a másik felének.

Hát hogyan gondoltátok Ti aztat, hogy alakítgattok mindenféle bizottmányokat, bizottságokat, meg egyleteket, meg szervezeteket ennek az egész nemzetmentő purpárlétoknak az élire, mikor ez ebben az országban csak is és kizárólag egyetlen jobboldali politikai párt, illetve még pontosabban annak első számú emberének a privilégiuma?

Vagy a másik oldalié.

Aztat úgy kell ügyesen és hatékonyan csinálni, hogy az új alkotmányozó forradalmi nemzetgyűlésetekre, annak nevében, fel kell kérni a nép megkérdőjelezhetetlen és tehetséges vezérét, hogy ugyan már legyen szíves szíveskedjék elfogadni a felkéréseteket az egész nemzet nevében a nevetekben, hogy legyen a Magyar Átcsomagoló és Műveleti terület Köztársaság császára, királya, imperátora, cenzora, consulja, cárja, pasája és maharadzsája három évenkénti parlamenti ülésnapokkal, hogy azért látsszék az is, hogy mint demokrata is ő a legnagyobb.

De még mindezek előtt nagyon érzékenyen kell figyelni, hogy erre neki, hogyan, mikor és mennyire van szüksége céljai kivitelezéséhez, mert ha itt a legkisebbet is hibáztok, akkor mehettek rögtön a levesbe, ha pont úgy jön ki a lépés, hogy az neki úgy jobb az adott szituációban.

De érdemes ez a figyelem, mert ő sokkal profibb mint Ti, és ritkábban kockáztat, biztosabban megy rá a tutira.

Ha megfelelő széljárásában, a jó oldalvizében evezve toljátok őt felfelé, csak akkor van esélyetek.

Én most a helyetekben kicsit kivárnék, mert nagyon úgy néz ki, hogy pont nem ebben a szakaszban van, és így vagytok Ti is így vele.

Most még másra játszik a Ti őszi hátatokról.

Tudom, mikor izzik az ember, akkor legnehezebb a seggén ülni csendben, főleg beizzított lánglelkűeknek, kikben az a film pereg bent, hogy veszélyben a nemzet és vége a hazának.

De hát az indulat soha nem jó tanácsadó.

Meg kell várni megint így az első lefutott kör után, amíg ha nem sikerül neki tőletek elhatárolódva, akkor elő vesz Titeket megint a másodikra, a még nagyobb rohamra, nekifutásra.

Mondjuk innen nézve egyik se jó, ha sikerül neki nélkületek, annak se örülnék, de mivel belátóbb és béke párti vagyok, ezért azt mondanám, hogy inkább így legyen, mint meredekebb csikágókkal.

Mert én innen nézve úgy látom, hogy a nyugalom a legfontosabb, a feszkónál semmi nem árt jobban nekünk itten, ezért inkább legyen ő az első ember, az még mindig kevésbé fáj nekem, hogy mit bohóckodik ő ottan fent.

És bármennyire nem csipázom, mégsem gondolom úgy, hogy na akkor itt a vég.

Legfeljebb egy enyhén setétebb középkor.

Na de mond már!

Attól még ugyan úgy van a Szimplában traubi.

Szal pihizni kéne addig míg a megváltó, tehát Ő nem jön le elétek.

Ha erre nem kerül sor, akkor tök jó, mert akkor parlamentárisan ő lesz a főkirály, és akkor rohanga nélkül az a jó, becsületes, magyar és tiszta Kánaán lesz itten mindenféle megszoritások nélkül harmadnapra, amit pont Ti akartok, és ahogyan azt csak az ilyen nagyon nagy emberek tudják megoldani így.

Legalább is szerintetek.

Ha meg nem, és elibétek áll, akkor ezt majd Ti félreérthetetlen jelekből érteni és érezni fogjátok.

Erre szerintem akkor lesz a legjobb esélyetek, ha az a legkellemetlenebb konstrukció lép be, hogy kezd lefelé mozogni pártjában, meg a politikában a csillaga, és ő még valamiért mindig éhes lesz, mert akkor valószínűen már annyira sem fog olyan apróságokkal foglalkozni, mint amikkel már most sem foglalkozik.

Mondjuk ez nem kéne, hogy megtörténjen, de hát mostanság olyan sok minden történik itten aminek nem hogy történnie nem kéne, de még csak legmerészebb álmunkban sem gondoltuk, hogy lehet.

No akkor ágyúzzátok a Dunáról a parlamentet a Vöcsök szárnyashajóról, és elfoglalva, a büfé kizabálása mellett hozzátok el neki a Szent koronát méltó felkérés gyanánt, de csak is edzősapkának, olyan melegítő zsebregyűrhetősnek hideg téli napokon történő szabadtéri átmozgató edzésekre, mert ő azért van akkor nagy ember, államférfi és futballista.

Illő fejdíszt a honban második állam alapítónak, így István királyunknál is nagyobbnak, mert ugye ugyanazt még egyszer megcsinálni nehezebb, államot alapítani az államból, a Szent István Bazilika nagyharangjából vagdostassatok ki körömvágó kisollókkal, vagy háromezer lelkes forradalmár egy évi munkájával!

És a legfontosabb!

Ezek után aztán mivel elértétek amit akartatok, nagyon gyorsan és végleg elégedjetek meg mindennel, még azokkal is amiket ő csinálni fog nektek!

Mert ha nem, akkor secperc alatt úgy rugdostat titeket seggbe szanaszét, hogy visszasírjátok a Gergényit, és nem gumilövedékkel fog fejmagasságban a szemetek közibé lövetni!

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3244715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyen ön is SZDSZ-elnökjelölt!
2007-02-09. 11:44:54

A Kuruc.info birtokába jutott annak a kérdőívnek, melyet az SZDSZ első pozíciójára aspirálóknak kell kitölteni, így bizonyítva rátermettségüket a párt vezető tisztségének betöltésére. A kedves Olvasó jóvoltunkból ezúttal betekintést nyerhet az SZDSZ legtitkosabb műhelytitkaiba! Akik átjutnak, akár hivatalosan is elnökjelöltek lehetnek!

1. Miért jelölteti magát az SZDSZ elnöki posztjára?

a. Mert úgy gondolom, hogy Magyarországnak szüksége van egy nyitott, lendületes, fiatalos liberális pártra, amely korszerű válaszokat ad a társadalom problémáira. Szeretném, ha ezt a munkát én irányíthatnám. (0 pont)
b. Ezután szeretnék én is nyugodtan stanglizni (5 pont)

2. Milyen intézkedéseket tervez annak érdekében, hogy a társadalom méginkább szembesüljön a holokauszt borzalmaival?

a. Akárhányszor műsorokba hívnának a tévébe és rádióba, akárhányszor, akárhol nyilatkoznék, minden egyes alkalommal beleszőném a mondandómba, hogy a vészkorszak idején elhurcolt magyar zsidóság miatt a ma élő társadalomnak is bűntudata kellene, hogy legyen. (5 pont)
b. Már kis korukban kell kezdeni a gójoknál. Az óvodában például lehetne kötelezően párhetenként holokauszt témában báboztatni. Minden évszakban bevezetnék egy holokauszt emléknapot, a nyári szünet miatt kiesőt ősszel pótoltatnám az iskolákban. Ezért is szerezzük meg mindig az oktatási tárcát, igaz a Pokorni Zoli is besegített már emléknap-ügyben. (8 pont)
c. Keményebben büntetném a holokauszt-tagadást. (9 pont)
d. Jutalmaznám a holokausztállítást. Az emléknap kevés, bevezetném mellé mondjuk a Magyar Bűntudat és Megalázkodás Napját.(10 pont).

3. Milyen irányban és miben változtatná meg az SZDSZ politikai stratégiáját?

a. Lényegében semmiben nem változtatnék, az elmúlt 3 választáson ugyanazt mondtuk, soha nem teljesítettük, nem kérte senki számon, így is bejutottunk. (5 pont)
b. Az előzőt igaznak tartom azzal a kiegészítéssel, hogy új kommunikációs szakemberkre van szükségünk. Meg kell nyernünk magunknak Győzikét vagy Majkát. (8 pont)
c. Szeretném még nyíltabban propagálni a magyarság felelősségét a holokauszt borzalmaiban! Pártelnökként szeretném elérni, hogy mindenki rettegjen attól, hogy bármilyen ügyben a velünk ellentétes nézetet vallja, mert akkor mi azonnal antiszemitának kiáltjuk ki! (igaz, eddigi is ezt tettük) (10 pont)

4. Kit jelölne oktatási miniszternek?

a. Természetesen Magyar Bálintot, bevált (3pont)
b. Kiszel Tündét (5 pont)
c. Köves Slomót vagy Zoltai Gusztit. (8 pont)

5. Mit gondol a drogokról?

a. Mindenkinek meg kellene engedni, hogy bármit csinálhasson. A könnyűdrogokról egyenesen úgy gondolom, hogy az iskolában is kellene oktatni őket, persze nem negatív színben feltűntetve a drogokat, hanem elmagyarázni a gyerekeknek, hogy az az intelligens viselkedés, amikor az ember csak arról mond véleményt, amiről személyes tapasztalata van. (5 pont)
b. Kötelezővé tenném. (7 pont)
c. Engedélyezni kellene, de csak gójoknak. (10 pont)

6. Hogyan kommunikálna a keresztény egyházakkal?

a. Örülnék, ha térden csúszva látnám a csuhásokat, ahogy a rohadt iskoláikért meg a szánalmas szociális otthonaikért könyörögnek. (5 pont)
a. Sehogy. (7 pont)
c. Úgy, mint a Tilos Rádió meg a Barangó. (10 pont)

7. Mi a véleménye a család szerepéről a társadalomban?

a. Idejétmúlt fasisztoid képződmény, gátolja az egyén kibontakozását. Ha nem lenne, nem kellene ilyen nevű pótlékot sem adnunk. (5 pont)
b. Nálunk több ávós is volt a családban, meg apu és anyu ismerősei között is, ha nem segítenek pozícióhoz, kapcsolatokhoz és pénzhez jutni, nem lehetnék parlamenti képviselő. Ivánnal és a Tamással pont múltkor beszélgettünk róla. Szóval ennyiben azért hasznosnak érzem. (10 pont)

8. Mit gondol a vidékiek problémáiról?

a. Szarok a vidékiek problémáira. (3 pont)
b. A helikopteremről láttam még régebben, de már eladtam. (5 pont)
c. A vidékiek mind kirekesztő, gyűlöletkeltő, útlezáró, neonáci parasztcsürhe (és a fővárosiak majdnem fele) (7 pont)

9. Mi a véleménye a határontúli magyarság helyzetéről?

a. Tökéletesen leszarom a határontúli magyarokat. (És a határon innenieket is. Sőt, úgy egyáltalán a magyarokat, mindegy, hol vannak) (3 pont)
b. Nem értem mi a bajuk, örüljenek, hogy egyszerre két nyelven is megtanulhatnak. (7 pont)
c. Azért dobni kellene nekik is néha egy vajaskenyeret, nem? (nagyon 0 pont)

orwell
Kuruc-villámakció? Ajjaj nehogy visszavágjanak a labancok. Azk képesek ám mindenre.
Csak nehogy a labancok visszatámadjanak...
Hát ja, Mavo spori, elfogult, de ha másik részről, vagy másik rész ilyen csatolt részeiről menne ez a forradalmi rohangászás, akkor arra címezve mennének ezek a véleményeim ugyan ilyen elfogultan.
Meg most valahogy ez a legnagyobb inger erre felé, arról az oldalról bekúszva, ami foglalkoztat.
Jó lenne, ha az ezek nélküli "sima" észvesztés menne csak az ezek előtti medrekben, és akkor biztos jobban basznák az agyamat a coccialista-alkoholista vizihullák rendezetlen mozgásai is.
Amúgy meg úgy gondolom, hogy nyakik mind a két brigád a meleg pitében, és erre mint ha utaltam volna is egy előbbi posztban.
Ebben meg valóban most úgy jött ki, hogy általad jogosan elfogultnak látottan csak az egyik stuffal foglalkoztam.
Kedves Kuurszán, köszönjük, hogy nagyon értékes, és érdekes gondolatait megosztotta velünk.:)
Kedves Kurszán, köszönjük, hogy nagyon kevés idejéből, ránk is szánt néhány percet, és megosztotta velünk igen értékes, és érdekes gondolatait!
Te Kündü Mester!

Most fontosat kérdezek, és az én lelkivilágom rendezettségéért nyomj rá lécci frankót, csak hogy azzal tisztában legyek, hogy a magam térérzékelésével rendben vagyok e legalább!
Szal remélem átérzed a szitu kiemeltségét, és ahhoz mérten válaszolsz patent, egy Tőled segítséget kérő embertársadnak!
Szal én azt érzem, hogy Te csak plekniből nyomod ezt a vonalat, ezt a stílt, ezt a hőfokot, csak egy olyan görbe tükör szerű provokációnak, ami pont a felvett vonal, meg úgy az arra adott kommentek milyenségére akar rávilágítani.
Szal ez a pálya?
Mondjuk ha tévedek, az annyiban gond, hogy befigyeltem és nem jól éreztem, állítgatni kell még műszeremen, gáznak számomra akkor se gáz, mert ha vér komolyan fekszel ebben a mederben, a hatása gyakorlatilag akkor is ugyan az, ugyan olyan játékos számomra, mint ha csak bohóckodsz.
Ha őszinte válaszod lelőné a ténykedésed poénját, akkor csak privibe lökd, és garantálom, hogy hallgatok róla mint a sír!
süti beállítások módosítása