Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.07.29. 21:52 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

különben sincs megtöltve

Aki bárki, de ha meg még politikus is, pártállástól függetlenül, annak mi a halálnak kell hülyeségeit még nagyobb ostobaságokkal magyaráznia?

Ha fegyvert rántok közlekedési afférra, akkor ki a repedt lótüdőt érdekel, hogy engedéllyel tartom ott ahonnan kitáraztam, meg hogy különben sem volt megtöltve?

Mert akinek arcába nyomják a csövet, az ha nem lát mellé kettő nagy táblát a fegyverrel fenyegető által jól láthatóan feltartottan, nagybetűs és jól olvasható kézírással e fontos információkkal - mint a jó öreg és eredeti Klapka Gyuri bácsi korszakos zálogházreklámjaiban -, akkor ugyan nem nagyon van kisegítve, így számára az eset hatását tekintve irreveláns tényekkel.

És hát ugye evolúciósan az embernek nincsen annyi keze, hogy egyszerre és egy időben ennyi dolgot nyomjon valaki pofájába bele.

Aminek meg van ennyi használható végtagja, mondjuk egy polipnak, az meg nem ennyire hülye és gusztustalan.

Úgy hogy meg nyafogunk itt nem is olyan sok napja, hogy idióta BKV buszsofőrök seggük alatt lévő nagy kék bivallyal osztják rá brutálisan az igazságot nyamvadt drótszamarasokra, aztán tessék, még inkább vissza is sírjuk ezt, az ilyen esetek szempontjából még akár böcsületes magyar bővérű betyárvirtusnak is tekinthető revans módszert.

Mert paraszt magyar alatt ha nincs tonnás toló- vagy tetemes ütőerő, akkor kiváltja azt secperc alatt ilyen komoly ügyekben harminc kilós teste vézna kezének füstölgő csövű meghosszabbításával.

Kerékpárosoknak meg ajánlott példát venni a biatlonosokról, és tekeréssel leküzdött távokat a hátra jól felszerelt távcsöves sportpuskával tenni meg.

Már csak úgy prevenciós jelleggel.

Az kezdésnek jó busz ellen is, meg Kőröndön kesztyűtartóból pisztolyt rángató hülyék ellen is.

Engedély legyen, megtölteni nem kell!

26 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr62127868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez az elit csőcselék tényleg azt hiszi, hogy a törvény fölött áll. Nem sok kell már, és elszakad a cérna. River runs red.
Az egyik bunyózik a rendőrökkel fürdőgatyában, a másik kekeckedik egy két fejjel alacsonyabb hajléktalannal, a harmadik fegyvert ránt a biciklisre, a negyedik vajon mit tesz majd? Ezeknek elegük van belőlünk.
Huhha. Most aztán jólmegaszondtad. Van egy olyan jellegű érzésem, hogy mindezen vélemény csupán a politikai árnyalat miatt kívánkozott ki belőled. Merthogy ha nekem egy faszparaszt biciklista belekapaszkodik a verdába és hozzá még nyomja a faszságait a lehúzott ablakon át a pofámba, akkor bizony én is szívesen előrántanék valamit jelezve, hogy mondjuk én talán már indulnék elfele. Legutóbb pl. mikor a kis biciklis faszparaszt azt találta ki, hogy amúgy menetközben lerugdossa a kocsisoron a tükröket, na akkor pl. nemcsak demonstráltam volna egy ilyen kis célszerszámmal. Vagy amikor pl. bebaszta az ablakot, csak úgy kesztyűs kézzel.
ggabor!
Kiváncsi lennék a véleményedre azután, ha egy közlekedési vitánál neked nyomnák a pofádba a stukkert. Politikától függetlenül. Nem hiszem, hogy a fegyverrel vagy annak látszó tárgyal való fenyegetést normálisnak kellene tekinteni. Politikától függetlenül: nagyon sok idegbeteg, aggresszív ember van jelen a közlekedésben. Ki kellene ezeket szűrni.
ggabor! Szerintem általánosítasz a \"faszparaszt biciklista\" szerkezettel. Főleg úgy, hogy nem tudjuk biztosan mi történt, kivéve azt a tényt, hogy a csávó hadonászott a fegyverrel. Na, ez viszont faszparasztság, kivéve, ha tényleg veszélyben volt az élete. Szerinted erről volt szó? A másik gond az, ami a te mentalitásodból is lejön, hogy ha valaki állat, akkor én is jogosnak érzem, hogy állat módon viselkedjek. Ezért (is) állatkert ez az ország.
ggabor

szerinted ez a jellemző? Amúgy vazeg, nehogy már egy kis dukkóért pisztolyt rántson már valaki. Behorpadhat az Audi, vazeg, akkor sem!

Egy ilyen vélemány mögött politikai megfontolást látsz, nálad van a bibi.
A sok agresszív, idegbeteg embert csak a hasonló hozáállással lehet kezelni. Ha jön egy "faszparaszt", és pattog, akkor elő a pisztolyt meg a bozótvágót. Nem kell semmit sem csinálni vele, csak elővenni. Kis emberismeret, utána már senki nem ugrál. Aki pattog, az vállalja be, hogy olyanba áll bele, aki jobban tud pattogni.
Amúgy meg a faszom kivan az ilyesmivel. Hazugságvizsgálóra mindkettőt, aztán elő a farbával. Azután amelyik sáros, azt elrendezni. Ez is csak azért lett felfújva, mert állítólag képviselő volt az egyik.
ggabor, olyan altalanos dolgokat irtal le, h leszakadna az arcom ha ez mind veled megtortent volna. Az az erzesem, h eppen azon nagyarcu ontorvenyuek koze tartozol akik eloiteletbol es duhbol muvelnek es mondanak baromsagokat. En sem mint autos, sem mint bringas nem talalkoztam ilyesmivel, ami nem azt jelenti, h nem fordul elo, de, hogy egyvalakivel mindez. Eh eh.
De meg ha meg is tortent es neked az a valaszod erre, h fegyverrel meg baltaval hadonaszol akkor az mindenkepp elarulja, h milyen ember vagy valojaban.
Igen. Szerintem ma már ott tartunk (sajnos!), hogy egyes esetekben nagyon jól jön, ha tudsz valamivel hadonászni. Én azt vallom, hogy készülj fel a legrosszabbra és akkor nem nagyon érhet kellemetlen meglepetés. Tudjátok, ellrententés. Bármitől. Így működik a világ. Lásd, pl. USA. Csak ők nagyban csinálják.
betonrepa:

Nagyarcú, öntörvényű, mi? Majd ha egyszer te is szembekerülsz egy olyan helyzettel, ahol más már nem segít, akkor picit átértékeled te is a kis naív világképedet. Eltekintve a konkrét esettől én csak azt mondom ismét, hogy fel kell készülni a legrosszabbra. Ha valaki a mások jóindulatára meg emberségére (lol) épít, akkor nagyon hamar pofára eshet. Modjuk egyszercsak meglincselik.
jahat szepujvilag. Imho nem ez iranyba kene valtozni, hanem epp az ellenkezobe es nem a rossz pl szem elott tartani. Vannak mas orszagok mas emberek akik kozt mukodnek normalisan is ezek a dolgok. Es imho jobb u elni mint orokos rettegesben. Mert ha mindenki felkeszul mindenre abbol elobb utobb haboru lesz. Es mindig lesz vki, akinek nagyobb a csove mint a tied.
Erről beszélek. Nem jó ez az irány, de sajnos már itt tartunk. És a legrosszabb, hogy egyedül nem tudsz ezen változtatni, mert ha a környezet nem változik, akkor te fogsz rosszul járni és talán ott is maradsz. Nézz körül bárhol a világban. Mindenhol az erősebb kutya... És nem csak a hétköznapi konfliktusokban. Az emberiség már csak ilyen. Háború mindig is volt, mindig is lesz, csak néha kicsit visszafogottabban, néha meg teljes erőből. Nem kell messzire menni.

hulyemagyar 2007.07.30. 10:09:17

Igazad van ggabor!

Ha vadnyugat, legyen vadnyugat!
Pisztolycsövet mindenki pofájába!
A tiedbe is!

Hányok az ilyen "behorpad az audi no és akkor mi van" szövegektől. Nem tudom kit milyen atrocitások értek, de az én fapados kisautómba, amit 6 évi részletre vettem és szorgosan viszi el a fizetésem nagyobbik felét, már rugtak bele minden ok nélkül (az történetesen gyalogos volt).Tájékoztatás képpen egy ilyen akcióval akár 100ezres kárt is lehet okozni szerencsés esetben, és nem ritka, hogy a támadó gyalogos/biciklis/autós téved, és valójában ő volt baromi szabálytalan + megrongálta az autód... fenyegetőzött stb... teljesen egyetértek azzal, hogy ezért senkit nem lenne szabad pisztollyal fenyegetni, abban az esetben ha lenne olyan rendőrségünk, ami az ilyen esetekben előveszi a kocsirongálót és lecsukja pár hónapra, vagy legalábbis a kárt megtérítteti vele az utolsó fillérig. Ha viszont marad ez a vadkelet, akkor ne csodálkozzatok, hogy aki teheti pisztolyt ránt.
Szia ggabor,

Nem politikáztam, mert alapdolgokban leszarom akárhonnan, akár milyen oldalról-oldalon zúzzák a hülyeségeiket.

Talán annyi ez aspektushoz, hogy azért vannak olyan társadalmi státuszok, ahol kiemelten elvárt a normális emberi viselkedés ügyben a példamutatás és előljárás.

Amúgy nem féltem a kerékpárosok egy részét sem, más posztomban már huhogtam is, hogy tudnak varázsolni szépeket, amikkel én sem értek egyet, és nekem sem tetszik nagyon.

De azért nem kék rögtön pisztolyt rángatni.

Egyik oldalról sem.

Ha kerékpáros töltene csőre, akkor arra ugyan úgy mondanám, hogy ácsi, ez talán nem vezet sehová!

Mint ahogyan autóval közlekedők nagy része is teljesen patent.

Én nagyon szerényen bringázok, nem szabálytalankodok és nem rombolok, és még is permanensen ki vagyok téve az agresszióknak.

Én úgy gondolom, hogy az a lényeg és igazán meleg a pitébe, hogy az a figura, aki bringásra lövöldözne, az bármilyen más számára nem tetsző kommunikációs szituációban is ezt találná megfelelő megoldásnak.

Így akár Te is kerülhetsz könnyen az ilyen tagok célkeresztjébe, akár benzinkútnál, akár bevásárló központban, akár bárhol.

És nem kell bringásnak lenned, csak valaki olyannak, akivel a fegyveres bármilyen ügyben is nem ért egyet.

És egyre nagyobb valószínűséggel.

És hiába is érzed magad adottságaid alapján önvédelmi reakcióból inkább a nem rövidebbet húzónak ha betámadnak, nincs az az erős ember, akit ne lehetne ledönteni, csak még nagyobbat is esik.

A környezeted, az meg bármilyen fura is, habár úgy néz ki, hogy rajtad kívül van, még is benne vagy, és egy vagy vele, tehát ha Te próbálsz máshogy irányulni, akkor ez azt jelenti, hogy lagalább akkor már egy elemében változik.
Zsák és a foltja.... szépen egymásba szaladtak.

Mert ugyebár nem verjűk ököllel más tulajdonát, még akkor sem ha magasabbrendű kerékpárosnak is képzeljük magunkat, és életünk egyetlen értelme, ha évente lezárják nekünk a várost és rázhatjuk fejünk felett a drótszamarat... és persze nem rángatunk elő lőfegyvert, még akkor sem ha szilánkokra törik a kocsinkat!
"Kerékpárosoknak meg ajánlott példát venni a biatlonosokról, és tekeréssel leküzdött távokat a hátra jól felszerelt távcsöves sportpuskával tenni meg.

Már csak úgy prevenciós jelleggel."

Már megbocsánat.... itt a kerekes tahósága pontosan megyegyezik a másikéval....

...arról meg kár beszélni, hogy hány kismamát centiznek ki naponta, hányszor kell vészfékezni, kormányt rángatni, hogy ŐK maradjanak életben, amikor a piros lámpán keresztül dörgető futár fellök egy kisgyereket, és amikor számonkéred, még neki áll feljebb, akkor bizony ott az indulat az autósban, amikor ütik a kocsija tetejét, törik a tükrét....

Ez nem magyarázat a pisztolyrángatásra, de kerekes nem pusztán áldozat, hanem ugyanolyan agresszor, csak nincs kesztyűtartója a fegyver tárolására...
Azért különbséget kell tenni egy riasztópisztolyt prezentáció jelleggel felmutató és egy ámokfutó lövöldöző között. Nekem nincs fegyverem, pláne éles lő. De ha lenne, akkor sem kezdenék lövöldözni, max. ha nagyon olyan a helyzet (pl. körbevesz egy kisebb család) és akkor is csak elsősorban a levegőbe.
Szóval ez sem fekete-fehér.
Azé' technológia ott tart már, hogy kinézetre riasztópityu detto éles, és hogy ütő megáll eleve fenyítettbe, meg riadt rosszérzés benne marad, az már azért több mint prezentáció!:))
Erre mondottam vót' az bizonyos táblák bemutatását, hogy nem éles, meg tőtve sincs.
Éppen ez a lényeg. Ha nem tudhatod, hogy a másik mit tud "prezentálni", akkor te sem leszel olyan bátor. Ha viszont tudod, hogy a másik úgysem tud mit tenni, akkor bármit megengedhetsz magadnak. És ezért talán (a mai világban, s nem egy ideálisban) az a legjobb, ha mindenki tart egy picit a másiktól, mert sosem lehet tudni.
Biatlon puskás kinézetű prevenciós megjelenésű mozgást mondanom sem kell, hogy a helyzet abszurditását plasztikusabban ábrázolandó hülyeségnek szántam.

Írhattam volna azt is, hogy az egész város minden négy- és kétkerekűje olyan Mad Max szerű gazdagon fegyverezett járgányokkal közlekedjen.

A helyzet meg egyértelmű, itt is, ebben a kontaktusban is a lerogyott és széthullott magyar társadalom egy nagy és artikulálatlan helyzet kezelni nem tudása, máshol mindenhol összegyűjtött és sehol értelmesen levezetni nem tudott, így mint a fáradt olaj, a zsigerekbe lerakódott feszültségkiengedése történik.

Illetve az interakció mind a két oldaláról két vaskos és ezért jobban látható és feltűnőbben cselekvő réteg csikágózik random, ezzel az amúgy normálisabb és értelmesebb többség mindennapjait is beárnyékolva ezen a területen.

Mert aki ki van bukva a valóbban gyökér bringásokra, az nagyobb valószínűséggel kezel úgy, amúgy teljesen normálisakat is, és fordítva is.

Akik mind a két táborból meg tudják védeni magukat, azok rángatják a fegyvert, szorítanak le útról, illetve autót rugdosnak és tükröket törnek, akik meg csak normálisan autókázni, vagy tekergészni szeretnének, azok meg retteghetnek, hogy mikor figyelik be őket ártatlan, és tarthatják arcukat cső elé, vagy autójukat rongálásra.

Valahogy mindig és minden ilyen emberi ügyben ugyan oda jutunk vissza alapjaiban.

Kérdés csak az, hogy ott van e valami globális megoldás?

Már ha olyan nagyágyúknak a patent lerakott módszerei sem nagyon működnek mint Jézus vagy Buddha.
igen és akkor majd végre tarthatjuk majd mi a rekordot a lőfegyverrel elkövetett emberölések számát tekintve, nem az a csúnya amerika.

milyen jó is lenne, ha kisebb nézeteltérésed támadna, vagy valakinek nem tetszene az arcod, nem attól kellene félned, hogy megvernek, hanem hogy megölnek!

én már nagyon várom eme szebb világ eljövetelét!
Ez a sosem lehet tudni, ez egy kicsit meleg, illetve mondhatnám a legkellemetlenebb szituáció.

Ilyenkor, ezen a talajon van az mondjuk, mi volt nagy por pár éve, hogy kamion belószolta Trabantot, úgy ahogy az annak nem tetszett, oszt nyugdíjas kiszállva felkapaszkodott, és se szó, se beszéd, kapásból és simán pofán lőtte gumikacsát, akit így már csak halottan tudtak távoztatni helyszínről.

Egyszerű, sima és egyértelmű prezi.

Mondjuk kollégának nem sok időt és lehetőséget hagyott nyugdíj, hogy bemutassa a sajátját.

Lehet, hogy nem is véletlen.

Mert ha már mérlegelés van, vagy lehet, akkor ha tutira megyek, én dobok elsőnek, mert akkor meglepetés már nem sok, vagy jóval kevesebb ér.

Most mint telekről hazaszambázó SZTK szemüvegkeretes nyugdíjas a pörköltszaftos hegesztőtrikómban elkezdek ugrálni a kamion előtt az úttesten pisztollyal a kezemben, akkor vagy simán áthajt rajtam (prezentáció I.), vagy hogy ne kelljen darabjaimat szívlapáttal kapargatnia a kerekei közül, vállról indítható páncéltörővel kinyúlva oldalra kilő (prezentáció II.)

Kell ez?

Gyorsabb volt öreg és hatékonyabb.

Kell ez?

Nem lenne ideálisabb inkább egy olyan globális mérlegelés verzió, mint mondjuk ajtóban úriemberek között, hogy csak Ön után, nem, csak is Ön után?

De az lenne.

Csak, hogy hogyan?
Seggfej faszparaszt fegyvert rántó autós. Seggfej faszparaszt autókat csapdosó biciglista. Mindegyik mennyen a francba.

anyámlánya 2007.07.30. 13:21:03

ááá!

pasik =? harc, indulat, fegyverek, vér, halál!?

miniszoknya, köldökpiercing, rúzs, tűsarkú =? nő ?!

hogy is van ez?

netán a konklúzió az lenne, hogy akkor a nők politikamentesek ?

a kettőből születhetne a gondolkodó ember is akár.
nem?
Így lehet érdeket érvényesíteni? Jöhet a karabély meg a munkásőrség?
Néhány embernek kár utcára menni, megint másoknak blogban vagdalózni.
süti beállítások módosítása