Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.12.06. 20:54 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

Dr. Akut rendel: jár a jobb!

1. Arra, hogy meg legyen magyarázva, meg bizonygatva az, amit magamtól is kurvára tudok, nevezetesen, hogy kibaszottul jár nekem a normál egészségügyi cucc, mert fizetek érte járulékokat rendesen, na arra egy nyamvadt rúpót sem kéne költeni megint csak az enyémből (is)!

És nem azért jár, mert reform van, meg vizitdíj, hanem azért, amit fentebb már említettem, mert kifizetem!

És nem a jobb dimenzióban, a moslék vagy ehető relációban, hanem simán csak a normális!

2. Amúgy meg jut eszembe, ez a nem luxus, hanem normál étel, mint eleve valami betevő, mint jobb a semminél, zsíros kenyérnél, nem járna azoknak, akik éheznek erre meg arra, nem betegen kórházban, hanem csak úgy egészségesen akárhol az országban?

Szerintem abban a bizonyos adó nevű dolgomban talán fizetek erre is.

Meg még fizetnék is.

Úgy, hogy talán azt lehetne/kéne futtatni!

17 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr61254882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igen, jár neked, mert fizetsz érte, meg adó, meg mindenkinek jár...meg mindenki adót fizet és mindenki talpig becsületes. Talán azt felejted el, hogy valahogyan a sok "járnekem" ember mind ugyanezt gondolja és mindegyik becsületesen adózik meg fizet.... állítása és melldöngetése alapján. Csak tudnám, hogy ha mindenki ilyen becsületes, akkor miért virágzik mégis a fekete és szürkegazdaság, miért csalnak annyian adót, miért általános az, hogy a legális bér (amire bejelentenek) az minimum és a többi borítékba megy, miért veszteséges az egészségügy, miért olyan ez az ország amilyen? Hogy milyen? Elviselhetetlen!!! Én úgy érzem, hogy a legtöbb honfitársam úgy gondolja, hogy "neki jár", ő becsületes és az országot 10 politikus és 10000 marslakó tette és teszi tönkre. A Gyurcsány és a rohadék marslakók :( A sok millió becsületes ember meg szív miattuk. És még a kórházból is kilopták a jó kosztot, pedig azelőtt micsoda finom volt, tudod még akkor ott a régi rendszerben. Jaj, azok a régi szép idők! Szegény, szegény "járnekem", becsületes magyarkák :( Mi lesz így? A rohadék piacgazdaság sem kéne! Az idegenek az okai! Magyarok nem lehettek a tolvajok!
Jó nagy pöcs vagy Te kubus (annak alapján, amit itt az előbb összefröcsögtél)
kubus,

én személy szerint ezt nem melldöngetve gondoltam, hanem csak úgy szépen pianóban, saját zsíron, és ennek a felvetésnek a relációjában.

Az én zsémen tényleg ne vetítsenek már nekem egy olyan cucc járásáról, amiért én tényleg perkázok rendben, látom minden hónapban a fizupapíromon.

Tudod, ez olyan, már a szektorban maradva, hogy pl. mondjuk doki bá' se nagyszívesen, feudális kegyúri leereszkedésből foglalatoskodjon hitvány testem szervízelsével, hanem az ilyen sallangoktól mentesen, szakmai alapokon, egyenrangú partnerként, úgy mint azt nagyon korrekten a privát rendelésén teszi is, amikor az adózásom utáni jövedelmemből közvetlenül jutatott zsé oda is ér hozzá, míg a közösbe dobottból áttételesen desztillálandó nem.

Mondom ezeket azért is, mert teljesen egyetértek Veled abban, hogy nem pár parlamenti majom gyártja le itt ezt a vákumot, hanem mi összességében.
....a munkáltatóm és én ebben a hónapban kb.400e-t fizettünk be a költségvetésbe tb. szja. járulékok formájában a fizu+karácsonyi bér- nem kell anyázni tudomhogy k@va sok-
250eFt, amiből áfa-t csengetek!
Mi a faszomat akar még tőlem a csótány és bandája??????
Kicsit indulatos leszek, mert nekem volt "szerencsém" pont a "jár Önnek" első napjait kórházban tölteni.
Mondanom sem kell, hogy a kajának KÖZE nem volt a fotón megjelenítetthez, az ebéd választék egy gusztustalan, csorba tányérban az ágyba (amúgy fel tudtam kelni, meg minden, mert a kezemet operálták) szervírozott főzelék volt, a vacsora egy három centis kenyérdarabra odab...t zsíros felvágott (Amit aztán reggelig hagytak szaglan a kórteremben üzemelő hűtő tetején). De, valóban kaptunk a reggelihez (ismeretlen eredetű zöldes -később kiderült- tojás krém mellé) egy almát.
Folyadék kórházi tea v. tejes kávé, ivólé nuku, de hideg víz sem folyt még a csapból sem, csak a forró.
Közben szegény nyugdíjas mamitól azt hallgattam naphosszat, hogy miért kell a kórházi napidíj, hisz ő rengeteg pénz befiezett már a TB-be életében. Ami biztos így van, csak, szerintem én, a ledolgozott 15 évem alatt (természetesen, hála a keresetemnek) nálánál már most sokkal többet nyögtem be a közösbe.
És, tartsatok hülyének, de fizetnék többet is, csak, hogy olyan helyen ápoljanak, ahol nem bűzlik messziről a budi, ahol le merek zuhanyozni, mert nem hányok be a "fürdőtől", ahol, kvázi, ambuláns műtétesként nem olyan kórterembe raknak, ahol nekem kell ápolnom a magatehetetlen öreg mamikat, akik vagy horkolnak és finganak, mint negyven medve, vagy olyan hangerővel társalognak, hogy nem hallom a fülembe dugott IPodomat....Ahol van hely a nem kórházi cuccaimnak, és nem rugdosom egész nap a táskámat, benne a "kinti" ruháimmal az ágyam fejénél.
Azt el kell ismernem, hogy a nővérek, dokik azért elég jó fejek voltak, kedvesek, segítőkészek, amennyire meg tudom ítélni, még profik is, de az elég kellemetlen műtét ellenére a legnagyobb horror az ápolási körülmények voltak.
És ezek javításához elengedhetetlen feltétel az ilyen ősrégi, mai viszonyokra át nem alakítható kórházak eldózerolása a p....ba, és olyanok építése, ahol két, max. három ágyas kórtermek vannak, ahol a baleseti sebészeten nem akkora a budi, hogy a térdem az ajtót veri, ha elhelyezkedem végre valahogy, hanem, van hely a bénáknak helyezkedni és letolni a gatyájukat, és a wc / fürdő nem az ágytálmosóból nyílik, ahol a nem ágyhoz kötött beteg nincs arra kényszerítve, hogy az ágyban egyen, meg az egész napját fekve töltse, mert a neki járó egyetlen sámlin (a fejétől fél méterre) az ágyszomszédja ágytálát tartják, hogy elérje, ha kell neki stb., stb.
Persze, nem biztos, hogy ez a reform jó, sőt..
De, hogy az államnak sose lesz elég pénze arra, hogy ezeket a dolgokat országszerte rendbe tegye az is biztos.
Így, aki visszacsinálna MINDENT a reformból, azt is beutalnám, nem két hétre, csak pár napra az ilyen kórházakba, garantálom, betegebben jönne ki, mint, ahogy bement.
kubus:
Nem értem mi értelme fröcsögni. Igazad van abban, hogy a népesség jó része nem járul hozzá a közterhekhez, viszont a "szolgátatásokat" elvárja.

Ugyanakkor engedtessék meg a fizető polgároknak, hogy kifejezzék felháborodásukat. Az ő álaluk fizetett adóból és egyéb járulékokból olyan szolgáltatást kapnak, ami nem üti meg a minimum szintet, ha meg ezen "javítanak", akkor úgy körbeünnepeltetik magukat a tisztelt döntéshozók, mintha ők tennének szívességet az őket fizető polgároknak .

Tisztázzuk, nekik az a dolguk, hogy dolgozzanak a fizetésükért és az emberek javát szolgálják. És sztem elvárható, ha a havi fizetésem felét levonják, hogy szükség esetén ezért megfelelelő szolgáltatást kapjak.

PS:
Aki önhibájából nem fizet, az meg elgondolkodhat rajta, hogy miért nem kap azonos szintű szolgáltatást. Az ilyen kedves polgártársak járulékait nem kívánom én fizetni.
Megint egy okoska. Aki azt sem tudja mi a különbség a tb járulék és az adó közt.
Szánalmas. De én vagyok a hülye, hogy ilyeneket olvasok.
kics73,

lécci fűzd be akkor nekem butának az oktató filmet!:)

Én szánalmas, buta, közgazdaságilag tanulatlan olvasatomban a tb járulékom az, hogy fizetek egy jelenleg állami biztosítási rendszerbe, ami ezért cserébe fedezi gyógyítgatásom költségeit ha hitvány szervezetem abba a szituba kerül, hogy gyógyítgatni kell.

Mivel szerepel a biztosítás szó, ezért egy olyan államilag üzemeltetett veszélyközösség, ahol porlasztgatják a cuccot biztosítási alapokon, tehát lehet, soha egy rúpót nem kell költsenek rám a csengetésem ellenértékeként, de az is lehet, hogy ha nagyon csúnyán érzem majd magam valami buta kórság miatt, akkor még akár a járulékaim sokszorosába is belekerülök a rendszernek.

De lényeg az, hogy valamilyen közösen üzemeltetet történetbe benne vagyok, ahol saját érdekemben történik forintkák kiköhögtetése belőlem, amiért cserébe jár valami, mert kvázi szerződtem/tünk.

És a post mindössze erről szólt, hogy ha ezt véletlenül meg is kapnám, akkor ezt még nem kéne külön vetíteni, illetve más szempontokkal keverni.

E tb nyugdí része is hasonló, igaz ott már kicsit bonyolultabb áttétekkel, mert állami részében ügye majd a részemre nyújtott szolgáltatást még majd az is meghatározza, hogy mikor odáig öregedtem, akkor éppen mennyien és mit fizetnek (Míg a magán részében meg nem).
T. Blogger!

Szóval az a baj, hogy neked ez jár, de eddig nem kaptad meg. Most meg (legalábbis úgy is tűnhet) tenni akarnak érte, hogy megkapd. Erre te felkapod a vizet. Szerintem menj vissza az ált. iskolába, mert nem vagy okosabb, mint egy ötödikes.
"Csak tudnám, hogy ha mindenki ilyen becsületes, akkor miért virágzik mégis a fekete és szürkegazdaság, miért csalnak annyian adót, miért általános az, hogy a legális bér (amire bejelentenek) az minimum és a többi borítékba megy, miért veszteséges az egészségügy, miért olyan ez az ország amilyen?"

Eláruljam? Qrva sok az adó! Mert megéri kockáztatni. Mert nem is igazán kockáztat aki adót csal. Mert megteheti.

És kik miatt teheti meg? Akik ezeket a posvány törvényeket hozzák, hogy aztán szabadon dagonyázhassanak benne. Igen, nem Te érted és én értem, hanem magukért teremtenek olyan feltételeket aminek a becsületes emberek is csak nehezen tudnak megfelelni.

Mikor lesz itt változás? Ha a sok becsületesen dolgozó és adózó megelégeli, hogy két másik embert tartson el a munkájából, akik ráadásul még jobban is élnek nála. Na akkor lesz itt változás, és remélem vér nélkül.
drgonzo73,

félreértettél, semmi gondom azzal, hogy grundolnak érte, sőt, kifejezetten örülök is neki!

Mindössze ennek ebből az irányból való bevilantása volt fura.
Az EÜ betétről meg annyit. Ezt megint sikerült túlmisztifikálni.
Semmi más nem kellene a rendbetételéhez, csak olyan embert rászabadítani aki az általánosban megtanulta a szorzást és az összeadást.
Aki ki tudná számolni a működési költségeket. Ez akkor sem lesz kevesebb, ha más üzemelteti.
Ja, az a gond, hogy akinek ez lett volna a feladata az sz.rt az egészbe? Meg az is aki aki azt felügyelte aki sz.art az egészbe? Nem muszáj a politikusi pályát választani. Amúgy is kevés a culáger.
"E tb nyugdí része is hasonló, igaz ott már kicsit bonyolultabb áttétekkel, mert állami részében ügye majd a részemre nyújtott szolgáltatást még majd az is meghatározza, hogy mikor odáig öregedtem, akkor éppen mennyien és mit fizetnek (Míg a magán részében meg nem)."

Igen, ha azalatt a pár tíz év alatt be nem csődöl a magánnyugdíjbiztosítód, vagy a befizetett pénzed a tizedrészét sem éri addigra.
kovi1970, na pont ennek megakadályozására találták ki a pszaf-et. Akik egyébként alaposan viszgálják is ezeket a pénztárakat. A pénztárak meg nem garázdálkodhatnak szabadon a befizetett járulékokkal, mglehetősen kötött, hogy a befizetéseket mibe fektethetik.

állambácsi vetít 2007.12.07. 11:22:38

A jár Önnek a jobb akcióval az a baj, hogy egy szánalmas PR akció. Az egészségügy romokban hever, mert állami. A piacgazdaságban nem lehet szocialista vállalatosdit játszani, mert akkor a szolgáltatás színvonala olyan lesz amilyen. Az emberek a piacgazdaságban elvárják a minőséget. Pont olyan minőséget, amennyit fizetnek, és nem csak egy részterületen.
A következő akció lesz a várótermek felújítására adott normatíva, a fűtéskorszerűsítésre adott pénz, az ágytálak cseréje stb.
A szocialista állami koordináció ezekkel a PR akciókkal és normatív finanszírozással, pántlikás pénzekkel reméli rendbe tenni az egészségügyet. De privatizáció és verseny nélkül ez nem megy.

Szarnak pofon ez a kaja akció.

A rendszerben nincs benne a résztvevők önérdeke, így nem is működhet. Pedig a Tescoban mindenkinek ugyanannyi a zsemle, a gazdaságot a pénz mozgatja. Lehet ez ellen hisztizni (Fidesz), de ezt válaztottuk, mert nincs jobb.

És az állam rossz gazda (pazarló), akármilyen gyurcsi vagy orbán vagy ági jön-megy az állam élén.

Ezt kéne végre megérteni mindenkinek.
Az akciót folytatva 2008-ban 1500 oldalas senki által át nem olvasott törvény készül majd a kórházakabn behelyezésre kerülő izzók fajtáiról, a felszerelés szabályairól, a felhasználható anyagokról (atom-struktúrára lebontva). Ez a bürokratikus koordináció és az állam túlterjeszkedése.
És ne legyen illúziónk: minél nagyobb az állam, annál több adót kell fizetni.
többnyire egyetértek kubussal, a tb-t azért nem csak a kajára fizetjük be (már aki befizeti), másrészt ha utánajártok rájöhettek hogy az egyészségügy (gyógyszerek, eszközök stb) irtózatosan drága, ha mindenki becsülettel fizetné a tb-t az sem lenne elég rá, nemhogy a kajára! gondolom TI háborogtatok a gázáremelésnél is hogy "nebazdmámeghogyképzeliköcsöggyurcsány" ami természetesen nem gázáremelés hanem GÁZÁRTÁMOGATÁSCSÖKKENTÉS volt! amúgy pont az ilyen emberek miatt akik szerint ez jár az jár és "én befizettem" és hasonló fröcsögések változik meg a biztosítási rendszer. nem mondom hogy nincs igazatok, csak tényleg nem tudom mi lesz ezzel az országgal ha ennyire mindenki a saját gesztenyéjét kapargatja folyton, társadalmi részvétel meg semmi. Komolyan mondom a magyarok észre sem veszik milyen kurva jó dolguk van hogy létezik a tb, hogy van kajájuk, és még sorolhatnám, el sem tudjátok képzelni emberek mennyire rossz körülmények közt élnek a világban milliószám. Mindenkinek ajánlom amúgy a Sicko c. filmet, igen tanulságos
még hozzátennék valamit. a tb fizeti többek között az öcsém speckó gyógyszereit amik többtízmillió forintba kerülnek havonta. és ez csak egy ember, tudjátok hány ilyen van? vagy akik arra vágnak fel milyen sok tb-t befizettek és nem kapnak jó kaját, azok szerint az ilyenek haljanak meg? vagy komolyan nem értem mi a francot képzeltek. a tb igenis egy jó dolog és működhet, de mindenkinek be kéne fizetni, és a mostaninál sokkal többet, igen jól olvastátok! kétszer-háromszor annyit legalább mint most. akkor jutna mindenre, most nem jut, ilyen egyszerű
süti beállítások módosítása