Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.04.15. 20:30 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

mentsd meg a Millenárist!

Ez egy hasznos és érdekes cuccos, amit azért grundolnak a bringa fanok, hogy ne tolják le csak úgy a föld színéről a Millenáris Velodromot, magyarán Budapest egyetlen kerékpár pályáját.

És igazán az ország majdnem egyetlenét, mert Tamásiban asszem van még egy az ottani lelkes bringás élet eredményeként, de az korántsem ekkora komplexuma ennek a nagyon látványos és érdekes sportnak, és nem is ilyen múlttal rendelkező jelképe.

Szal Milli hangulat, ami mára kajak pusztulat és enyészet lett, akár csak egész magyar kerékpár sport.

De még így is hihetetlen történelem van benne, Hajós Alfréd tervezte, és hőskorában nem csak hogy bringa versenyeknek adott otthont, de motorokkal is üldözték egymást benne, sőt még labdarugó mérkőzéseket is játszottak.

Nekem van szerencsém ismerni Pajzs Pétert, aki ennek a sportágnak annyiszoros magyar bajnoka, hogy ezen csúcsai tekintetében Egerszegi Krisztinával van partiban, mert mind a ketten száz felett jártak ilyen tekintetben az abszolút magyar sportéletben.

Ő mesélte, hogy mikor igazán a csúcson volt, még a '80-as években, akkor egy versenyen 5-6000 ember volt kint, szembe a mai helyzettel, mikor a hozzátartozókon kívül jó ha pár tízen vannak ottan.

Hihetetlen sétálgatni folyosóin, és nézni a falakon lévő sárgult tablókon a történelmét, és átérezni az ódon hangulatot, mi végigkísérte ezt a várost szebb napjaiban.

Ha ellátogatsz a szubkultúrája oldalára, akkor ha még különösebben nem is mozgat meg az ügy, akkor is sok érdekes és hasznos dolgot olvashatsz erről a jelentős építményéről az országnak és a pályakerékpár sportról.

Ha gondolod az ügyet nyomni egy banerrel:

<a href="http://millenaris.szubkultura.hu/wiki/doku.php">
<img src="http://digitus.itk.ppke.hu/~harse/cm/rotabanner/mentsd-meg-a-millit/ments-milli-150x200.png"</a>

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9459018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása