Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2006.12.11. 16:33 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

az átcsomagolás átcsomagolása

Nemtom mi a gond ezzel a megaátcsomagolásos ügylettel.

Végül is csak kvázi kihelyeződött a nagy láncok ezen tevékenysége profiltisztán egy jól menő vállalkozásba.

Így randomoztatták a több mint ezer kereskedelmi egység között a cuccot úgy, hogy nem a helyi erőknek kellett műszak után titkon a lelkiismeretükkel birkózva a sötét raktárok sötét mélyin buherálni a lejárt szavatosságú készleteiket, hanem konkrétan erre szerződött alkalmazottak reszelték eztet főállásban és főmunkaidőben.

Így alkalmazottak tudtak többet kedvesebben és udvariasabban foglalkozni tevékenységi körükben tartozó ügyletekben a vevőkkel.

Sőt, lehet, hogy azért is volt létjogosultsága ennek a jelek szerint igen nagy volumenben és igen jól menő vállalkozásnak, mert nevezett üzletek már nem bírtak ezzel a sötétbe csúszó tevékenységükkel, no nem tisztességileg, meg lelkiismeretileg, hanem munkaerőileg, logisztikailag.

Vagy lehet, hogy csak én vagyok megint ennyire hülye, de azért mindig furán nézek, mikor mindenki furán néz, ki nyakig van abban a szegmensben benne, ahol ezek a fura nézésre késztető ügyletek történnek meg.

Mert kérdem én, hogy mikor öldöklő üzleti harc öldöklik, akkor nem kíváncsiskodik egy valaki, aki elad valahány tonna lejáró valamit rendszeresen valakinek, hogy mi a halált csinálhat az vele?

No természetesen nem aggódásból, hogy csak nem el akarja így lejártan adni ezeket ez, hanem úgy pénzkeresetilehetőségileg, hogy mi a halál úton pörget ez ki még ebből valamit, amit én ne tudnék megcsinálni, és akkor én kirántani még ebből is a zsét, ha már úgy is nálam jár le alanyilag.

Vagy nemtom van e erre esetre írás elő, ha valami eléri a végét annak mi rá van írva, akkor mit kell, mit lehet tenni vele, főleg ha az olyan szerből van ami élelmi, és lehet ártalmas az emberi egészségre, s ennél fogva már az egész legyártását és bestokizását is komoly előírás és engedélyhegyek veszik körbe?

Hogy megsemmisítés, vagy űrbe kilövés, vagy tengerbe süllyesztés, vagy valami ilyenek?

Vagy ha az áruházamba megrohad 50 tonna csirkeláb, akkor azt ha gondolom karácsonyra szórhatom szét a városban lapáttal, robogó teherautóból a kóbor macska és kutya falkáknak? 

Mert akitől átveszik, az csak látja aztat, hogy nem sima kukásautóval jönnek érte, vagy űrsiklóval, esetleg komppal, hogy vigyék valamely közeg szeméttelepére.

Hanem szépen, óvatosan csomagolják el az egészet, hogy ne sérüljön a felirat, amit majd felül kell írni.

Valahogy mindig úgy szokott lenni az, hogy ilyen globálabb berhában berhálásokról azért valamit kapirgálnak azok, akiknél az ő jobb hasznuk reményében kötnek ki végül értékesítésre a berhált cuccok, és akik azért ilyenkor hüledezve emelik kezüket magasan az égre, hogy mik vannak itt kérem szépen (meg hogy mennyit bukok én most hogy ez a jó kis pite bereccsent).

És akik a nagy raktárakban dolgozva ilyen sok nagy árut cimkéztek át folyamatosan?

Ők mit hittek, hogy éppen mit, illetve min dolgoznak?

Ennyi erővel vadkender termelésben is dolgozhattak volna, vagy pénzjegy hamisító nyomdában, akár kokain laborban.

De gondolom mindegy, fizetés van, gyerek, tankönyv, ebédbefizetés, esetleg dimárszon divixes dévédé lejátszó, miegymás, a nagypolitika meg nem az ő dolguk, munka ez is, ha egyszer ez van.

Ja meg ő előrelátóan olyan cuccot nem vesz, meg még lehet, hogy szól a rokonoknak is.

Habár mindegy, mert akkor meg majd jó elővigyázatosan megveszi azt, amit meg a máshol csomagoltak jól át, sőt ami lehet, hogy alapjában véve az, mit előtte már ő is átcsomagolt egyszer (kétszer).

Anyag nem vész el, csak átalakul.

Megeszzük, megisszuk.

Végül is mindegy is, mert ha már ennyi alapból is szemetet, meg E adalékot nyomunk magunkba, meg az egyéb hozzáadott értékként ítfokozó rákkeltő szarokat, akkor az a komikus dátum, már tényleg nem tétel.

Megelőzzük a rákot úgy is infarktussal.

Paprikát is csak azért dúsították ólombetétes bakancsokkal, mert a magyar gyomor szereti a nehéz ételeket.

A sok szépen újracsomagolt szép csomagolású csillogó-villogó szart úgy is csak beleinken áthúzva továbbítjuk a hipermarketekből a szeméttelepekre.

Lehet, ezért is lényegtelen ez ügyletben mindenkinek az időtényező.

14 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2622094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindenki nagy profitot akar elérni, és ha ezt úgy teheti meg, hogy a dolog le van papírozva (papíron semmi gond az áru származásával, és a szavatossággal) akkor szemrebbenés nélkül megteszi, és adja az ártatlant, hogy őt is becsapták. A szavatossági idő azt jelenti, hogy addig az időpontig biztosan nem romlik meg az cucc.A sok adaléktól utána sem. Egy kis családi bolt ezt nem teheti meg, mert elveszti a vevőit, a multik meg bebuknak néhány finnyás entellektüelt max.
Ott is sz@rt vág a kerék, hogy a Corny műzlit bizony kóserként árulták, úgyhogy lehet, hogy a MOSZAD is keresni fogja őket.... És lehet, hogy függetlenül a származásuktól.
pöpecccc!
hangosan rohogtem amig olvastam

es nem is csak kinomban :)

Kategorikus Imperativusz 2006.12.12. 07:43:15

Multikhoz szállítunk.

Ha valakik, hát az áruházláncok beszerzői profik. Miután bizonyos áruszegmensekért felelnek (van "tejes", "húsos" "italos" stb beszerző) hozzájuk fut be minden ajánlat, pontosan ismerik az aktuális árakat. Ha egy termék általános nagyker. ára mondjuk 100 Ft, akkor megkapható 90-ért, esetleg 80-ért, de a megások 70 alatt árulták. Bizony feltűnt a beszerzőnek, csak nem szólt, vagy a főnöke nem engedte, hogy szóljon.
(Egy barátom ételízesítővel házal. Be akart kerülni a tesóhoz, mondja a beszerző:
-Oké a termék, de add 99-ért.
-Adhatom, de akkor sárga színű sót kaptok. Ennyibe a fűszeres nem fér bele.
- Jó. és akkor mi van? -így a beszerző.)

Maradjunk annyiban, tudtak róla, és nem érdekelte őket. Simán beleférne egy bűnsegédi bűnrészesség, ha bizonyítható lenne.
Ennek örülök igazán ichbin, hogy kicsit kacagtál, mert akkor aznapra már nem éltem hiába!
Nagy cucc ez, akár csak egy embernek is mosolyt csalni arcára, nagyjából kb. ennyi azemberi létezésünk lényege, hogy kik körülöttünk kapálgatnak legyenek bárhol is, egy kis jót tegyünk az arcukra, ha már amiket belepakolnak (és nem csak a szupermarkecben), azok össze-vissza vannak csomagolva.
Ja, Kategegórikus kolléga, nyakig van itt mindenki a susnyásba, és nem csak átcsomagolásilag...
Sok illen kis hasonlatosan fáint játék megy itt még mindenféle helyeken.
Oszt meg mindenki néz ki a fejéből átcsomagolás közben, hogy milyen egy szar ország ez, meg hápog sértetten, és öntudatosan - no meg amnéziásan - mikor kiköpi a romlott szardíniacsokit, hogy romlott ez a szar, és pislogja a papíron a lejáratot, hogy bazze, ezt átírkálták a köcsögparasztok - akik amúgy én is vagyok mikor éppen átcsomagolok, csak most nem emlékszem éppen rá, mert nem abban a pozíciómban vagyok - hogy rohadnának meg!
Ha már az index is idelinkel, megnyilvánulok:
kb. négy éve dolgozam megáéknál pár napot, zsebpénzért. A főnök hatalmas hegyvidéki villájának a garázsszintje volt a raktár+iroda. Acetonnal kellett a dobozokról lemosni a dátumot, aztán jött az új cimke. Vidéki gyerek vagyok, csudálkoztam is rendesen, ilyent még nem láttam. Corny, szójaital, konzervek - és nagy ház volt az. Nem akkor kezdték.
Jó pár évvel ezelőtt is azt szajkóztam, amikor a frissen vett rohadt (amúgy kívülről jól kinéző) metrós narancs kifordult a számból, hogyaszondja a nyugatról idehozott lejárt szavatosságú cuccot velünk zabáltatják fel. Azért csak figyeljetek ! Minél jobban elmaszatolják, annál magasabb szinten vannak benne a buliban.
Hát igen kovi, amit meg mi csomagolunk újra, vagy pakolunk össze eleve szarnak, vagy már a mi gyomrunk sem bír elég feltünően, na azok meg mennek még tőlünk is keletebbre.
És így tovább szépen.
És a végállomásig minden elfogy rendjére.
Ez a nagy globális árú cirkula.
És szomornyat az benne, hogy ami a mi szánkból kifordul, annak a minőségnek még van hol örülnek.
Meg ami nekünk még bőven jó, az már valahol azért a szájakból csak kifordul.
Jó cikk. Jót röhögtem rajta, majd sírtam, majd röhögtem, majd sírtam majd......

Akkor a konzekvencia az, hogy szarból lettünk, szarrá leszünk?
Így van. Bpn ez nem annyira feltűnő, de a legtöbb vidéki város hipermarketje a következő módon épül:
vizes-nádas mocsaras részt a város szélén kineveznek szemétlerakónak, feltöltik (1-2-3 év alatt) háztartási és építési hulladékkal, majd eladják a jó közlekedésű telket (ahová már a cigányok is oda vannak szoktatva) pölö a TESCÓnak. Szemétre szemétből szemetet. A szemétek?
Hát valahogy így Skuló spori.
Nagyon leegyszerűsítve, de lényegében megfogtad a világegyetem lényegét.
Vagy mondjuk kajolunk biocuccokat, amik ugye nincsenek csomagolva be se, így meg által sem, de azokba meg az átcsomagolt vegyszerek cirkuláznak bent, amiknek ugye mint bioban azért nem kéne.
De hát átcsomagolás van ilyen is, meg olyan is.
Legalább csomagolni hagynak minket!
süti beállítások módosítása