Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2010.12.01. 10:42 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

TKO: Tervszerű Kapargatós Odabaszás

Amikor a pénztárak a csacsik elkezdtek egy gyenge próbálkozást reklám formájában az őket kellemesen és kulturáltan államosító gőzhenger ellen, akkor abban a pillanatban jött a sebészi pontosságú professzionális kommunikációs visszabaszás az erő alkotmányos oldaláról - aminek persze valós tartalma és értelme semmi nem volt a témában -, mégpedig hogy a sok kibaszott reklám és marketing miatt úszik el a sok lé a pénztárakban, azok amelyikek ezt a témát nyomják, ott folyik ki a legtöbb pénz.

Aztán ha nagyon gyengén is, de mivel még mindig próbálkoznak, így most jött a következő stáció, a már sokkal komolyabb fegyver tervszerű bevetése, Selmeczi Alien Gabriella, aki pár hipermarketes kifli illegális de alkotmányos befalása után gyárilag kihelyezett fogsorával százmilliárdos eltűnésének belengetésével készül kettéharapni a padlón még mindig lent maradni nem akaró pénztárakat.

Szal szisztéma működik tervszerűen és hibátlanul, ameddig megy a legyalulandó terület és ellenfelek ellenkező, önvédelmi ugri-bugrija, addig megy rá / rájuk adekvátan, egyre erősebb mértékben a kapargatásuk, populárisan támadható felületeik révén sima kommunikációs kriminalizálásuk.

Azt ha még tovább folytatnák, akkor fog jönni a már nem kommunikációs dimenziójú, hanem a teljesen konkrét, gyakorlati és valós rabosításuk, mivel rájuk lesz bizonyítva, hogy amióta egyáltalán létezik a nyugdíj intézménye, azóta ők lopták el az összes pénzt annak minden pilléréből.

A lesittelni készült baloldali politikai versenyzők után a pénztári vezetők lesznek lenyomva mint a bélyeg, az ő transzportjaik indulnak második rétegként a gulágra, ha addig nem gondolnák úgy, hogy jobb lenne elhajolni, befeküdni.

 

143 komment · 3 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr992485460

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: RIP Költségvetési Tanács. frissített! 2010.12.02. 08:48:51

rövid, szomorú mese Atyafiak, megszületett az ítélet, újabb kritikus került kormányzati vérpadra. Az Alkotmányügyi bizottság narancsszín hóhérinasai hüvelykjük lefelé irányításával ítéletet hírdettek a Költségvetési Tanács felett! Az ítélet szerin...

Trackback: Selmeczi és a szamár-kór 2010.12.02. 08:08:58

meseAtyafiak, ugye emlékeztek még a nagyhírű Rímhányó meséjére! A szamár hőstettet akart végrehajtani, nehogy szamársággal vádolják, hát doktora és erdei biztosa kreáltak egy bűncselekményt, kigyógyítandó betegségéből! De mint ismeretes, oly buzgón vet...

Trackback: Egy rekvirálás margójára 2010.12.02. 02:27:22

A magánnyugdíj-pénztárakban megtakarított összegek költségvetésbe visszaemelése mellett akadnak indokok. A költségvetés egyik legnagyobb visszahúzó tényezője a jelentős, a GDP arányában 80% fölötti adósság. Ennek és kamatainak törlesztése k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@röhögő: Pedig az azért tényleg érdekes kérdés, hogy fogták anno a polgárokat, és szépen kötelezően berakták őket a manyugba, ha akarták ha nem.
@tróger.gyerek: "Hankiss nagyasszony buzi kölke 25 évesen (szumma) ~2,2 milliós fizetéssel egy csúcs szerv élén"
A szocik idejében nyilván egy ilyen sem volt... Aljas rágalom! Megyó is teljesen jogosan osztogatta a tanácsokat a Paksi atomerőműnek.

"MÁV-nak ~350 db (+175 db) középkategóriás autó"
Igazad van, aki vasutas járjon biciklivel!

"29,5 milliárd a Fideszes államtitkár közeli cégnek vörösiszap kármentesítésre (valós pályázat nélkül)"
Ez úgy 10 kilométer 3x-os áron felépített autópálya. Ráadásul ott tényleg nem lehetett túl sokat szarozni, ez nem olyan mint a 4-es metró.

"kormánykommunikáció 2011-ben ~1,3 milliárd"
Eddig mennyi volt ?
@röhögő:
Tényleg? Ha jól emlékszem senki nem kérdezett meg, szeretnék e magánnyugdíjpénztári tag lenni. Minden pályakezdő kötelezően tag lett, majd egy rövíd szünet után, amikor választható volt, ismét kötelezővé tették.
"..."1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpén­ztárakról
22. § (1) A tagsági jogviszony kezdő időpontja,
1. a kötelező pénztártagság esetén a Tbj. 5. §-ában meghatározott biztosítási jogviszony keletkezésének napja..."
@midnight coder:
"Pedig az azért tényleg érdekes kérdés, hogy fogták anno a polgárokat, és szépen kötelezően berakták őket a manyugba, ha akarták ha nem. "

és azóta nem lehetett visszalépni egyszer sem? :)))
ez a hárommillió ember folyamatosan vissza akart lépni, de nem engedték? :)

még matolvajcsy se lépett vissza... igaz, neki a felesége intézi ezeket az ügyeket :))))
@midnight coder: Látom nem érted az adó jogszabály lényegét. Volt egy törvény, amely kötelezővé tette a öngondoskodást. Kötelezővé tette adózásilag hogy legyen félretett pénz a nyugdíjalaphoz, ami a tulajdonoddá vált. Ebben semmilyen alkotmányellenesség nincs. Kb mint a casco önrésze. Az akkor jogszabályok szerint az a magántulajdonoddá vált, aminek felhasználása persze korlátozott. Na ennek elvétele alkotmányellenes!
@stratez:

"Egy olyan rendszert, amelyik a folyamatosan ezer sebből vérző magyar költségvetésekből kivezette az ezermilliárdokat..."

nem vezetett ki semmit, egyszerűen nem a költségvetésbe folyatott be olyan összegeket, amiket korábban sem a költségvetésbe, hanem a nyugdíjkasszába vezettek be.

az, hogy nem tökéletes a rendszer az tény, de az meg egy ostoba érv, hogy 15 évig nem történt semmi. könyörgöm, egy nyugdíjpénztári rendszerről beszélünk, ami arról szól, hogy a tagok ha elérik a nyugdíjkorhatárt, akkor felvehetik a megtakarításaikat. azok, akik beléptek átlag 30-40 évesek voltak, miért várod, hogy komoly kifizetések történjenek, ha a tagok nem érték el a nyugdíjkorhatárt? próbálj már meg gondolkozni hozzászólás előtt...

nem volt jó a rendszer, mert:
- nem kellett bizonyos hozamot garantálnia a pénztárnak, ami nonszensz.
- nem volt átlátható a gazdálkodás, nem volt megfelelően szabályozva a működési költségek aránya.

ezek viszont nem predesztinálják a kormányunkat arra, hogy tönkretegyék az öngondoskodás egyik alapkövének számító nyugdíjpénztári rendszert egészen elképesztő és antidemokratikus törvényekkel, és arra sem jogosítják fel, hogy lenyúlják 3,09 millió aktív, tehát a munkaerőpiacon megjelenő állampolgár 3 ezer milliárd forint megtakarításait, súlyosan diszkriminatív módon, hogy azután a költségvetést konszolidálják abból, ahelyett, hogy valós strukturális reformokat csinálnának.

érdemes lenne látni, hogy a nyugdíjpénztárak a legnagyobb intézményi befektetők (remélem a tudjátok mi az?), akik törvényileg arra vannak kötelezve, hogy jelen legyenek az állampapírpiacon, illetve BÉT-en. ezeket a legnagyobb befektetőket negligálja most a kormány, elérve azt, hogy a BÉT és az állampapírpiac kapjon egy méretes pofont. előbbinek lehet egy olyan nem várt hatása, ami miatt 2008 novemberében 3%-kal kellett emelni az alapkamatot... na ki találja ki, hogy mi történik, ha senki nem vásárol magyar állampapírt? segítek, államcsőd. ez kell nekünk, ugye?

a legszomorúbb az, hogy van jó pár olyan idióta, aki felül a Selmeczi-féle ostobaságoknak, vagy másik párt véleményformálójának ökörségeit és nincs annyi értelem benne, hogy végiggondolja milyen hatása lehet gazdasági értelemben ennek, nagy arccal böfögi vissza valamelyik párt politikai szlogenjeit. szánalmasak vagytok.... :(
@Muad\\\'Dib: Figyelj! Egy adójogszabály hozása, majd az az alapján magántulajdonoddá vált pénz elvétele nem ugyanaz. Sajnálom ha nem érted.
Ha meg akkor alkotmányellenes volt, akkor légyszi mond meg a hogy a szemfüles fideszes jogászbanda mikor vitte ezt alkotmány bíróság elé!
@Terézágyú:
Nem kell kiforgatni a dolgokat. Én pl. nem mondom, hogy ez jó döntés volt. Sőt. Csak épp nem kell azt kamuzni, hogy valami hatalmas választási szabadságból csöppentünk a diktatúrába. Ugyanis szó nem volt választásról, eddig sem.
Nyilván ezt nem úgy kellene megoldani, hogy ezután sem lesz, ez tény.
@Muad\\\'Dib:
"Ha jól emlékszem senki nem kérdezett meg, szeretnék e magánnyugdíjpénztári tag lenni. Minden pályakezdő kötelezően tag lett"

Arról sem kérdezett meg senki, hogy szeretnék-e az állami nyugdíjrendszer tagja lenni... arról sem, hogy szeretnék-e cascót kötni...
Tényleg: miért is nem veszik állami kezelésbe a cascót is...?
@röhögő:
Ki nem szarja le a fityeszt. Mit nem lehet megérteni? Törvényileg kötelezővé tették a belépést a pályakezdőknek. Most meg visszatolnak a másik irányba. Baromság az egyik és baromság a másik is. Nehéz megérteni?
á és most már rettegni is kell vagy ez folyamatos?
@stratez: "Arra mindenesetre nagyon jó a mostani vita a magánnyugdíjpénztárakról, hogy az ember elképedjen, hogy lehetett ezt a rendszert - kötelezően - egyáltalán bevezetni 98-ban."
- Melyik párt vezetője jogászvégzettségű? Idéznéd a tiltakozását 1997-ből? Esetleg AB-hez fordulását?
Abban igazad van, ez egy hibás lépés volt. Akkor jónak látszott, mert a világ pénzügyi rendszere is másnak látszott. Mára kiderült hogy egy felfújt lufi, ami körül túl sok a hegyes tű.
@Terézágyú:
Mondjuk, hogy a casco nem kötelező, az biztos...
@Muad\\\'Dib: "Baromság az egyik és baromság a másik is."
Olvasd már el mit írtál! Hogy alkotmány ellenes volt. Nem volt az, gazdasági pénzügyi hülyeség volt. Most utólag tudjuk.
Azonban hogy ráteszik a kezüket, az alkotmány ellenes, mert egy akkor érvényes adójogszabállyal magántulajdonná vált.
Na dolgom van, kiszálltam.
@midnight coder:

Tudod, pont emiatt értelmetlen egy "magát kötetlen viktor-szimpatizánsnak" valló kommentezővel bármiről is vitát nyitni, mert azonnal kiderül róla, hogy főállású Kormány-Propagátor.

Jól végzed a munkád. Remélem megéri az én pénzemből...
@Muad\\\'Dib:
"Ki nem szarja le a fityeszt. Mit nem lehet megérteni? Törvényileg kötelezővé tették a belépést a pályakezdőknek. Most meg visszatolnak a másik irányba. Baromság az egyik és baromság a másik is. Nehéz megérteni? "

De a régebbi döntést ("baromságot") már nem tudjuk visszacsinálni, mert megtörtént. (*)
Most viszont egy másik baromságot készülnek elkövetni - tehát ez ellen nem ártana tenni valamit, még lehet tenni ellene valamit! És nem mentegetni azzal, hogy "az előző is baromság volt"...

(*) Illetve, ahogy mondod, csak egy másik baromsággal lehet visszacsinálni... :)
@Muad\\\'Dib:
"Mondjuk, hogy a casco nem kötelező, az biztos... "

Na, most lebuktam, hogy nincs kocsim :)

De ugye érted, mire céloztam ezzel :)
Hogy annyi mindenről nem kérdeznek meg bennünket, hanem úgymond "kötelező"...

És ahogy mondtam: vissza lehetett lépni... :)
@stratez:

"Miközben ez idő alatt anélkül, hogy egy fillért is befektetett volna, zsebelte be a milliárdokat. Rákényszerítve a kormányokat, hogy az így keletkezett költségvetési lyukakat újabb és újabb hitelfelvételekkel tömködje."

még nagyobb ostobaság...

az intézményi befektetők már csak ilyenek, fogják a nekik odaadott kicsi összegeket, összeraknak egy nagy portfóliót belőle, amit aztán olyan marge-zsal kamatoztatnak, ami kitermeli saját működési költségeiket is. ha ez nem tetszik, és ezért megszüntetnéd az intézményi befektetőket, akkor hazabaszod vele a teljes kereskedelmi bankrendszert, az összes brókerházat, meg minden ilyen elven működő céget... szerencsétlen.

mekkora hozamot termeltek a nyugdíjpénztárak? pozitív a szaldó? és mekkorát az állami nyugdíjpénztár? micsoda? mínusz 30%??? az hogy lehet? :)))

az államháztartás helyzete nem a nyugdíjpénztári rendszer miatt ilyen, hanem mert 90 óta egy alkalommal mert a mindenkori kormány valamire való strukturális reformot végrehajtani. ez egy külön posztot megérne, de ilyen mérhetetlen ostobaságot régen nem olvastam, köszönöm, mosolyt csaltál az arcomra... árnyalja a képet ugyan, hogy komolyan gondoltad, de sebaj. :)
@Muad\\\'Dib:

Igazad van, tévedtem. Még nem töltötted be. Mindenestre a fősulin a oktattam a csoporttársaidat.

Ez csak az indok, hogy miért ne viselkedj úgy, mint aki részt vett a rendszerváltásban, mert nem vagy több -sajnos- egy focihuligánnál.
@micu: Te ezt a maszlagot nagyon megetted...
@Kivancsi:
"ez nem helyesirasi eretsegi"

Nem.

.

"szoval es csak egy topic ahol barhogy barmi irhatok"

Igen.
@Biscione:
"Nem tudom kié ez a pénz ami ott van, mert a mai napig nem tisztázott. Nem tudom ki nyúlta le ha lenyúlta és hova. Itt mindenki tud mindent, mert hallotta, vagy tényleg belelát a kártyákba. Én csak egyet tudok, a saját országomban a hatalmat gyakorló kormány megzsarolt, megfenyegetett engem, ha nem úgy csinálok, ahogy ő akarja, akkor el fogja lopni a pénzem, értsd, a későbbi nyugdíjjárulékom, amit von majd továbbra is, csak nem látok belőle egy kanyit sem. Ezek tények. Engem ne fenyegessen a hatalom a saját országomban és ne helyezzen kilátásba büntetésként, egy nyilvánvaló lopást. Ezek után természetes, hogy nem lépek vissza, ha beledöglök se, mert engem ne zsaroljon senki, pláne nem egy demokráciában, egy demokratikusan megválasztott párt kormánya. "

Köszönöm, hogy megírtad helyettem is. 100%-ig egyetértünk. Én is maradok.
@Terézágyú:
Igazából nem is veled vitatkozom, hanem azokkal a vérzombikkal, akik nem konkrétan a döntés ellen érvelnek, hanem az egészet úgy állítják be, mintha a nagy tökéletességbe rondított volna a fityesz. Miközben meg lehet nézni, hogy a pénztárak alig fogtak ki olyan évet, mikor legalább az inflációt meghaladó módon sikerült gyarapodni. Másrészt ugye, az egész rendszer egy abszolút üzletietlen modell volt (igen, a mostani sem lesz jobb), lévén hacsak nem égette el a pénzt a pénztár vezetése csak jól jöhetett ki a dologból. Az is egy kolosszális pénznyelő volt.
@midnight coder: Nos, akkor soroljad a szoci huszonéves vezérigazgatókat, államtitkárokat, osztályvezetőket, izibe'!

Matolcsy is osztogathat tanácsot annak az aljas népnyúzó multi unicredit banknak havi 400ezerért. Kíváncsi vagyok, szólt-e nekik nyáron, hogy vegyenek eurot, mert shortolva lesz a forint.

Ja, és véletlenül nem azt ígérték, hogy az ilyesfajta szoci ámokfutásnak véget vetnek?
@stratez: "ez nyilvánvaló" - gondolom, érvelni kár neked, már megvan copyban az a 2 válasz, amelyet lelkesen visszaírnál. Viszont ezeket már olvastam.
@röhögő:

"Abban igazad van, ez egy hibás lépés volt. Akkor jónak látszott, mert a világ pénzügyi rendszere is másnak látszott. Mára kiderült hogy egy felfújt lufi, ami körül túl sok a hegyes tű."

miért is volt hibás lépés?

tény, hogy egy szerte Európában egy demográfiai válság van kialakulóban, jelesül az alábbi tényezők okán:
- folyamatosan csökken a gyermekvállalási kedv, ráadásul egyre korosabbak a gyermeket vállaló szülők.
- csökken az aktív korúak száma a munkaerőpiacon, de ne a nyugdíjasok száma, illetve nő mind a születéskor várható élethossz, illetve az átlagéletkor.

+ egyéb tényező: Hungarikum, hogy kies hazánkban magas az adóelkerülésre való hajlam, alacsony az aktívak száma, magas a a szürkén és feketén dolgozók száma, irreálisan magas tehát a passzívak száma, és irgalmatlan magas (800 ezer fő) a leszázalékoltak és rokkantnyugdíjasok száma (ez pl. a 6 milliós Szlovákiában 17 ezer).

++ nem hungarikum, de tény, hogy az állami "nyugdíjpénztár" hozama negatív, milliárdokkal kell az államnak minden évben hozzájárulnia az adót fizetők adóiból (itt hívom fel a figyelmet arra, hogy a költségvetés nem kormány és nem az állam pénze, azok csak kezelik azt, évtizedek óta látható, hogy milyen hatékonysággal, pártfüggetlenül).

ezek alapján valaki vezesse le nekem, hogy miért jobb gazda az állam, mint pár intézményi befektető, és javasoljon jobb megoldást, mint az öngondoskodás.

ui.: felhívom a figyelmét a mostani 20-40 éveseknek, hogy a jelenlegi demográfiai tendenciák mellett nyugdíjas korukra állami nyugdíjra ne nagyon számítsanak, nemrég egy haverral végigszámoltuk, és kb. egy fél gázszámlára lesz elég az, amit majd nyugdíjként kapunk. :(
@tróger.gyerek:
Bocsánat az előző válaszért. Megint hibáztam, nem először. Így a szokásos:
DNFTT...
marketmynovel.com/images/Dont-Feed-the-Trolls.png
@Muad\\\'Dib: Minden pályakezdő kötelezően tag lett... nyilván ebből jött össze a 3 millió számla... nem is tudtam, hogy ennyire meglendült akkoriban a magyarországi munkaerőpiac...
@na__most__akkor: koszonom....
erettsegi :):):):)

nem vagyok jo helyesirasbol foleg ha nem is akarok vele foglalkozni csak gepelek aztan lesz olyan amilyen... idot erre pazarolni??

de a mai vilagban nem a tudasunk alapjan vagyunk merlegelve :):):)
(halisten)

akarkibol akarmi lehet :):):)
- osztalyvazato, igazgato, koztarsasagi elnok :):)

jo fideszes kader gyerek lenne belolem :):):)
@Muad\\\'Dib: azért ne felejtsd el, hogy csak a pályakezdőknek volt kötelező...
sokan (pl. matolcsy gyuri bácsi) önként és dalolva léptek be...
mondjuk az ő gazdasái szakértelme - szerintem is - megkérdőjelezhető, úgyhogy talán nem a legjobb példa... :)
A poszttal nincs baj, csak annyi, hogy egy baloldali szakszervezeti nyugdíjpénztár elnöke írat.
@sityak:
"...Minden pályakezdő kötelezően tag lett... nyilván ebből jött össze a 3 millió számla..."
Biztos írtam ilyet valahol, kár, hogy nem találom.
@Kalmár:
Ne haragudj, de ha a saját hazám vezetői olyan hülyék, mint két pár rendőrcsizma, akkor igenis az kell, hogy a (valódi) európai (és nem a zorbáni balkán) közvélemény és döntéshozók védjenek meg. Legalábbis addig, amig itt nem hagyom ezt a tetves kócerájt fityiszestől, matolcsistól zorbánostól!!!!
A cikk nagyon profi humorkodós elővágás akar lenni. Ám tény, hogy emeszpés honfitársaink az elmúlt években orbitálisan lenyúlták hazánk pénzforrásait. Hogy ebben közremúködtek-é a nyugdíjpénztárak vezetőségében bábáskodó hölgyek és urak/elvtársak, kiderül. És ha igen, akkor tényleg dutyi, már ha a bíróság is úgy látja. Mert azért végül a bíróság dönt dutyiügyben, noha a cikkíró igyekszik ezt homályban hagyni.
@Kalmár: szerintem a nemzetközi tőke motivációja a mégtöbb tőke.
a kormány motivációja pedig a 4 évvel későbbi újraválsztás.

az én tőkémnek (NEKEM) a nk. tőke motivációja jobban szolgálja a célját.

abban igazad van, hogy az államnak jobb ha ők rendlkeznek az én tőkém felett...

a kérdés, hogy nekem az állam érdekét kell-e képviselnem, vagy a magamét...

én köcög hedonista vagyok... bocs... de nagyon tisztelem az olyan önfeláldozó srácokat mint te!
@dimitrij:
...de ezt te hiába magyarázod napi 36 órában az agymosott fityiszeseknek. Ezek csak azt értik meg amit a zorbán az agyukba mos! A sok sötét agymosott barom, aki bégetve vonul a zorbán után! Faszok mindahányan vannak, amivel nem is lenne gond, csak most kopárrá legelik a teljes magyar legeglőt.
A "vaskancellár" Bismarck által kitalált "felosztó-kirovó" nyugdíjrendszerben van egy hatalmas implicit államadósság - az az összeg, ami fedezete lenne a kifizetendő nyugdíjaknak. Amíg a rendszer működik, ennek az összegnek a törlesztése nem vetődik fel (sőt számszerű meghatározása sem) - a kamatait (a folyó nyugdíjakat) fizetik a következő generáció követeléseit megalapozó folyó járuékokból. A demográfiai változások miatt ez a rendszer rövid időn belül szükségszerűen összeomlik, és kiderül. hogy valójában ez a világtörténelem legnagyobbstílű pilótajátéka.

A mnyp rendszert azért vezették be, hogy 2020-ban és utána, amikor már nem fog múködni a rendszer, legyen az embereknek valamicske nyugdíja. Ezért a költségvetésből elkezdték törleszteni ennek az implicit államadósságnak egy kisebbik részét, és a
befolyó járulékok (melyek a jövőbeli követeléseket alapozzák meg) egy kisebbik részét már nem költötték el, hanem személyre lebontottan, magántulajdonként elkezdték felhalmozni. A 20-30 év múlva nyugdíjba menők az így összegyült vagyonkájukon kívül semmire sem számíthatnak, akármit is mond ma a tolvaj kormány. (Hol lesznek már ők!)
@SzaGyu: tévedésben vagy, öregem. Ami Mo-n megy, az tényleg rablás banki oldalról. Mondok neked valamit: ingyenes bankszámlám van, mondom INGYENES. Ha bármit átutalni akarok (Európán belül!), egy fillérbe nem kerül. Visa, Visa-társkártya és EC kártya - INGYEN. Pénzfelvétel saját automata ingyen, külföldön bárhol ingyen, saját országban más automatából évi 12x ingyen. Miden egyes számlán parkolt pénzért (azonnali elérhetőséggel) 2 % jóváírás. Ja, hogy ez nem Magyarországon? Nem, Németországban - és biztos, csak azért tudják megcsinálni, mert kisebb fizetéseket fizetnek, mint a magyar bankok. SZÉGYEN!
én elfogadom azt a relatív tényt, hogy a mnyp-ak drágán működnek...

de sajnos az állam még drágább...

ha majd örökíthetőséget és - egyszerűen csak - infációt követő hozamot kínál nekem az állam, átgondolom, hogy állami kasszába tegyem a járulékaimat...
@stratez:
A koltsegvetes azert kerult a MANYUP-ok miatt hianyba, mert baszott meglepni, amit meg kellett volna: felszamolni a feketegazdasagot, a nyugdijcsalasokat, stb. es sorolhatnam...
Ahogy most se teszi...inkabb szetveri, ami jo is lehetett volna. A szabalyozasoan lehetne most is javitani, de megszuntetni...komoly kozgazdasagi balfogas. 2 ev mulva meg fogod erteni, s par evtized mulva sirni fogsz utana. En teljesen elegedett lennek a 3 pilleres rendszerrel. (jelzem, nekem 5 van...)
@stratez: L- az előzú hozzászólásomat!
A baj az alapcikkel az, hogy szokás szerint csak az érem egyik oldalát mutatja meg. A másikat - családunkból pl. mindenkit óriási veszteségek értek az elmúlt időszakban és akkor még nem beszéltünk a horribilis működési költségekről - elhallgatja.
A kötelező magánnyugdíjpénztárak semmivel sem nyújtanak nagyobb biztonságot és nem jelentenek több nyugdíjat, mint a tisztán állami rendszer; sokkal bizonytalanabb a végeredmény a tőzsde miatt. Merthogy a befizetéseink a tőzsdén landolnak.
És ha gáz van így is, úgy is az államnak kell helytállnia.
És valójában a mnyp-hez kerülő pénzek nem jelentenek plusz forrást, csak az emberek járulékának egy részéből jól él egy csomó "funkcionárius".
És lassan jönnek a dunábalövések is. Nem Orbán sittelte le a "baloldaliakat" és a liberálisokat (ez utóbbi kimaradt, pedig azok is üdögélnek a sitten), hanem a bíróság.

És az esetleges MANYUP vezetőket sem Orbán fogja lesittelni.
Ne tessenek elfelejteni, hogy az előző kormány alatt privatizálni akarták a mnyp-akat!
@ravens01: és ez most mitől érv a nyugdíjpénztárak kapcsán? :)

érdemes lenne észrevenni, hogy a piacvezető, állítólag magyar tulajdonban lévő OTP az élenjáró a banki költségek felsrófolásában a maga 50-60%-os piaci részesedésével.

ennek a banknak az elnök-vezérigazgatója Csányi Sándor, akinek a cégbirodalma egy off-shore cégben "holdingolódik" egybe, mely túl sok adót nem fizet itthon (valszeg ezért is merült fel az off-shore amensztia törvény), de ez nála nem baj, ez csak a jegybankelnöknél baj, aki adóoptimalizációs okok miatt az egyik big-four cég vezetőjeként így kapta a fizetését. szóval Csányi esetében ez nem baj, hiszen ő az MLSZ elnöke... az MLSZ elnöknek meg mindent lehet, lehet pl. az egyik cége (ami az OTP-nek szerzi be a nyomtatópatronoktól kezdve a fénymásolópapírokig mindent), a Monicomp a labdarúgó bajnokság fő szponzora, hiszen az cseppet sem összeférhetetlen.

azzal sincs az ég világon semmi gond, hogy a bankadó nem a piaci részesedése alapján érinti az OTP csoportot, az sem összeférhetetlen, hogy a jelenlegi flügyeleti vezető (Szász Károly) elnöki tanácsadó volt az OTP-ben 2004-2010 között... vajon mennyi felügyeleti bírságot kap majd a következő pár évben az OTP? :)

amennyiben a kerbankokat akarod kritizálni, akkor keress olyan problémát, ami relaváns és valós, ezek a számlavezetési díjas faszságok marginálisak, ezt egyénként a gazdasági versenyhivatalnak kellene vizsgálnia, hiszen erősen kartellgyanús.
Azt mondta a Selmeczi, valaki hazudik, valaki nem mond igazat. Hát ki az kisanyám gondolkodj erősen... hát éppen ti!
@kisa: "Nos, akkor soroljad a szoci huszonéves vezérigazgatókat, államtitkárokat, osztályvezetőket, izibe'!"
Nem mindegy hogy hány évesen nem ért ahhoz amit nagy pénzért csinál valaki ?

@tróger.gyerek. Önként csinálom, mindneféle javadalmazás nélkül. Egyszerűen idegesítenek az idióta balos hsz-ek.

@dimitrij: Akkor teljesen igazad lenne, ha ez valódi magányugdíjpénztárként működne, úgy mint nyugaton. Csakhogy ez soha nem így működött.

Ehhez az kellett volna, hogy azzal párhuzamosan hogy a népeket átrakták a manyugba, ezzel arányosan csökkentsék az állami, újrafelosztó rendszerben kifizetett nyugdíjakat (és nem adni garanciát a manyugoknak hogy ha bedőlnek akkor állam bácsi úgyis fizet).

Ekkor valóban arról lett volna szó, hogy a polgár a saját pénzéből fizeti (legalább részben) a jövőbeli nyugdíját, a felosztó-kirovó pedig él ahogy eddig. Csakhogy nem ez történt. Ehelyett állam bácsi szépen kipótolta a felosztó-kirovóból hiányzó pénzt amit a polgár manyug számlájára utaltak. Ami szintén nem lett volna gond, ha állam bácsi nyereséges. Csakhogy, állam bácsinak erre soha nem volt pénze, azaz hitelből ment az egész manyugos akció. Lényegében az történt, hogy Gipsz Jakab pénze ment továbbra is a felosztóba, állam bácsi pedig ugyanennyit - hitelből - rátett Jakab számlájára. Ami lényegében azt jelenti, mint ha te mint magánember arra vennél fel hitelt a bankban hogy majd 20 év múlva ebből egészíted ki a nyugdíjadat. A felvett hitelt pedig rátennéd egy olyan számlára, ahol gyakorlatilag nem kamatozik.

Az igazi gond az, hogy ezt a hitelt ami államadósság formájában jelentkezik szintén a delikvenseknek kell megfizetni. Azaz ezt a trükköt valójában a mostani hőbörgők pénztárcájára követték el még Bokros elvtársék. És ki járt jól a dologban ? A manyug vezetése, alkalmazottai. Mindenki más jól megszívta.
Az Állam, decemberben kiküld Mnyp témában 2x3 millió levelet (Orbán és Selmeczi szól a néphez közvetlenül) , ami 140Ft./levél postai díjszabással 840.000.000,- Ft. költséget jelent. Persze nem az Állami nyugdíjkasszát terheli (az biztonságban van...) majd bedobják abba a zsákba, amibe az Mnyp pénzeket is...
@tomwar: 5? ahogy elnézem abból legfeljebb 3 marad... épp most csinálták ki a második ás harmadik pillért... egyébként a NyÉSz-en túl mi az ötödik?
A manyupok törvénytisztelő, legális cégek, fizetik az adót, járulékot, betartják az idiótábbnál idiótább szabályokat. Az állam ezzel szemben ötletszerű törvénykéket, alkotmánymódosításokat basz a pofájukba, amiket ő maga sem tart be.

Ez olyan, mint amikor a maffiózó bemegy a csemegébe a védelmi pénzért. Ott nincsenek érvei a bácsinak. Pénze van, azzal oldja meg. Egy ideig.

Az állam jelenleg lop, sőt, zsarol. Az állam jelenleg bűnöző (=törvényekre fittyet hányó, magát a fölé helyező entitás). Hiába ugatja el nyócpercben a néni, hogy mekkora köcsögség folyik, ha a selmeci benyögi a kamu 500 mrd-ot. Az 500 mrd ül, mert soknak tűnik. A nyócpercet kutya sem látta.
@ZX: Hát, a magánnyugdíjpénztári rendszer sem éppen egy őszinte szisztéma.
Lényege az, hogy sokan baromi jól megélhessenek belőle (a járulékainkból), és hogy tíz-húsz-akárhány év múlva marad-e valami a befizetéseinkből az teljesen bizonytalan; mint ahogy most is "negatív hozam" van, ugye, sokak számára.
Szóval hazugság van bőven a pénztárak oldalán is (nem véletlen, hogy a Gyurcsány kormány idején az egészségbiztosítást is privatizálni akarták, az is egy nagy lenyúlási lehetőség lett volna).
@kaanm: "tíz-húsz-akárhány év múlva marad-e valami a befizetéseinkből az teljesen2

Igazad van, az állami esetében nincs bizonytalanság. ott teljesen bizonyos, hogy semmi pénz nem lesz már mire nyugdíjba megyek.
Negatív hozam? Ez a fidesz propaganda. Az átlaghozamok majdnem mindenhol pozitívak. Na persze a nemrég belépőké lehet negatív a válság miatt, de néznénk meg 5-6 év múlva, akkor a válaságidőszakkal együtt is pozitív lenne a mérleg.
Ha meg szar a pénztárak szabályozása akkor miért nem szabályoznak a lopás helyett? Ja mert akkor gondolkodni és dolgozni kellene. Így már értem.
@dimitrij: ""Abban igazad van, ez egy hibás lépés volt. Akkor jónak látszott, mert a világ pénzügyi rendszere is másnak látszott. Mára kiderült hogy egy felfújt lufi, ami körül túl sok a hegyes tű."

miért is volt hibás lépés? "

Oda van írva. De minek válaszolsz ha el sem olvastad amit idézel? A Magyar állam lesz és valahogy valamilyen nyugdíjat fog adni. A pénzpiacok viszont ha bedőlnek akkor nem lesz meg az a pénz, ami most meg az államnak nagyon hiányzik. Ez a felemás helyzet, ami a befektetési alapokra és a pénzpiac hosszútávú stablitására apellál, 13 éve jónak tűnt, 2008-ben kiderült hogy hiba volt.
@midnight coder:

"Ehhez az kellett volna, hogy azzal párhuzamosan hogy a népeket átrakták a manyugba, ezzel arányosan csökkentsék az állami, újrafelosztó rendszerben kifizetett nyugdíjakat (és nem adni garanciát a manyugoknak hogy ha bedőlnek akkor állam bácsi úgyis fizet). "

ez akkor lenne jogos elvetés, ha tömegesen történtek volna kifizetések már a nyugdíjpénztárakból, de ehhez még 5-10 évnek el kellett volna telnie, szóval ez nem érv a felszámolás mellett, pláne nem a diszkriminatív és antidemokratikus jogi szabályozás kapcsán.

"Ehelyett állam bácsi szépen kipótolta a felosztó-kirovóból hiányzó pénzt amit a polgár manyug számlájára utaltak."

de ez nem a nyugdíjpénztárak hibája, hanem a öregedő társadalom hatása. ezért nem a nyugdíjpénztárakat kell okolni, hanem a mindenkori kormányokat, akik 40 éve tisztában vannak a fent vázolt demográfiai válsággal, illetve annak hatásaival, de semmilyen érdemi, és hosszabb távon hatásos intézkedést nem tudtak tenni annak kapcsán, amit meg tettek, azt éppen most teszik tönkre... ez nem a nyugdíjpénztárak elleni érv, észre kellene venni, hanem éppen mellettük szóló érv. :)

"Lényegében az történt, hogy Gipsz Jakab pénze ment továbbra is a felosztóba, állam bácsi pedig ugyanennyit - hitelből - rátett Jakab számlájára."

nem, nincs így. nincsenek saját számlák. Jakab fizette a saját 8%-át a nyugdíjpénztárba, a munkáltatója meg a 24%-ot fizette Jakab után, Jakab teljes bérköltségének terhére a nyugdíjalapba, melyből a folyó nyugdíjakat fizetik ki...

mivel itt már - nem a 8%-ok miatt - megjelenik a közel 30% negatív hozam, így a központi költségvetésből kell kiegészíteni az alapot, hogy finanszírozható legyen a rendszer. ez megint csak nem a nyugdíjpénztárak hibája, hanem azon politikai tömböké, akik fedezet nélkül emeltek nyugdíjakat, meg 13 és 14 havi nyugdíjakkal kampányoltak.

"Az igazi gond az, hogy ezt a hitelt ami államadósság formájában jelentkezik szintén a delikvenseknek kell megfizetni."

rossz logikával levezetett okfejtés után csak rossz következtetést lehet levonni, erre remek példa a hozzászólásod. nagyvonalúan szemet hunysz a valóság felett.

amennyiben egyszerűbb lenne az adórendszer, nem lenne 2,5 millió ingyenélő az országban, komplett társadalmi csoportok, akik segélyből és jóléti kiadásokból élnének, akkor nem lenne szükség hitelekre sem, és nem kellene pl. a fent említett 800 ezer rokkantnyugdíjast és leszázalékolt egyed eltartását fizetni, nem lenne pazarló az állam, nem lopnák szét az állami cégeket, minisztériumokat és önkormányzatokat, akkor nem kellene hiteleket felvenni az államháztartás finanszírozására...

értem, hogy mire akarsz kilyukadni, de a meglévő hiány és államadósság elenyésző része a nyugdíjpénztáraknak felróható... a valós okok megemlítésével nem igyekszik nagyon a kormány, hiszen abban az ő felelősségük is tetemes. érdemes lenne nem a nyugdíjpénztárakat démonizálni, hanem nyitott szemmel és nyitott elmével értékelni a helyzetet.
@szamarhegy: "Az Állam, decemberben kiküld Mnyp témában 2x3 millió levelet (Orbán és Selmeczi szól a néphez közvetlenül) , ami 140Ft./levél postai díjszabással 840.000.000,- Ft. költséget jelent."
- Ekkora tételnél kb az ötöde csak a költség.
@röhögő: azért kérdezek vissza, mert nem válaszolsz, hanem ostobaságokat írogatsz. ha bedőlnek a pénzpiacok (mi van?), akkor kb. a globális pénzügyi rendszer dől be, kb. Észak-Kórea kivételével minden ország államcsődöt jelent... ostoba vagy, ahhoz képest viszont meglepően magabiztos.
@Humperdickk: Az állam nem lop, hanem azt akarja megakadályozni, hogy a nyugdíjjárulékainkat ellopják és mikor nyugdíjba mész akkor esetleg széttárják a kezüket a mnyp-k, hogy hát sajnáljuk, de most éppen "negatív a befektetések hozama".
Miközben évről évre hatalmas összegeket élnek fel.....
@röhögő: "A Magyar állam lesz és valahogy valamilyen nyugdíjat fog adni."

Fog adni, úgy 5 és 10 forint közötti nyugdíjat.

www.egyszeruenapenzrol.hu/blog/files/korfa_600025.gif
@kaanm: "A kötelező magánnyugdíjpénztárak semmivel sem nyújtanak nagyobb biztonságot és nem jelentenek több nyugdíjat, mint a tisztán állami rendszer; sokkal bizonytalanabb a végeredmény a tőzsde miatt. Merthogy a befizetéseink a tőzsdén landolnak.
És ha gáz van így is, úgy is az államnak kell helytállnia.
És valójában a mnyp-hez kerülő pénzek nem jelentenek plusz forrást, csak az emberek járulékának egy részéből jól él egy csomó "funkcionárius". "

- Pontosan. Én is gazságnak tartom amit a kormány csinál, törvénytelen, alkotmányba ütköző, a demokrácia megcsúfolása.
De 2008-ban kiderült hogy a világ pénzpiacai nem elég biztonságosak. 30 év távlatában meg főképp nem. EU és euró sem biztos hogy lesz 30 év múlva.
A dollár inflációs kilátásait meg ki meri megsaccolni 30 évre amikor a FED most nyom a piacra 600 milliárd dollárt a saját bevallása szerint.
@ZX: Csak az a baj, hogy a (kötelező) magánnyugdíjpénztárak sem többet.
@kaanm: Ezt ki mondta neked? A mnyp-ak minimum kifizetik a befizetett összeget, de ha már hozam van akkor mindenképp jobban jársz. Az állami hozam azonban nagyon durván negatív.
@ZX: Ez demagógia, másrészt azért mert te manyupozol, mások fizetik adóban a jelenlegi nyögdíjasok eltartását. Meg te is a felvett állami hitelek kamatjában.
Szigorúan szét kell választani a kettőt. Állami-kötelező szolidaritás alapú és önkéntes.
Nemertem mit kell ezen a nyugdijon annyit lovagolni!!

Tessek itt van a vilag legegyszerubb nyugdij reformja!

A mindenkori befolyo osszeget kell a mindenkori jogosultak kozott az erdemeik elismerese mellett elosztani…
meg kell hatarozni, hogy ki mennyi egysegre jogosult a a befizetett jarulekokbol...

- hany evet dolgozott?
- mennyit fizetett be?
- mit dolgozott? (rendor, tuzolto)
- hany gyereket nevelt fel?
- roki?
stb stb..

a vegen van egy szam pl 77 egyseg....
amit fixen meg kap mindenki mikor nyugdijba vonul: CSOK..

osszeadni a 3.xx milla jogosult egysegeit aztan a befolyo lovit elosztani az egysegekkel..
minden honapban lesz egy szam: pl. az 1 egyseg = 2.534ft..
a jogosult annyit kap amennyit kiad az egysege x 2.534ft..

szaporodnak a nyudijasok, kevesebb a befizeto?
haaat keremszepen!!!
- tobb gyereket kellett volna csinalni!!
- tobb munkahelyet(befizetot) kene az allamnak csinalni olyan gazdasagi kornyzettel, hogy a magyar es kulfoldi cegek munkahelyeket teremtsenek..

ennyi.. itt a nyugdijreform...
ez kulonben a SVED model…
@kaanm: ezért hozták létre az az alapot, amiben X millárd biztosítja, hogy ha egy pénztár bedől, akkor legyen forrás, amiből térülnek a veszteséget elszenvedő egyedek... érdemes lenne tisztában lenni a hátterével a dolognak.

szerinted mi lesz ezzel az alappal? csak nem benyeli ezt is a kormány? ördögöd van, ez lesz... és szerinted az állami nyugdíjpénztár mögött lesz állami garanciavállalás? azt várnánk, hogy igen, de meglepő módon nem lesz.

elég lett volna jogszabályban rögzíteni egy minimális hozamot, mely kötelező érvényű minden pénztárra... csak ezért szétverni két pillért? ez kb. a bacilus ellen bevetett termo-nukleáris fegyver esete.
@ZX: "A mnyp-ak minimum kifizetik a befizetett összeget, " - Ez nem igaz, ha az mnyp bukik, akkor az állam áll helyett jót. Pl én az adómból. Na meg én fizetem a te mnyp befizetésed miatt az államkasszából hiányzó pénz kamatait.
@dimitrij: Hülye kis fasz vagy! A Lehman is bedőlt és a befektetők futhattak a pénzük után. Olyan ostoba vagy hogy az hihetetlen és még arrogáns is. Ha a pénzedet tőzsdére vitték mondjuk és kipukkad a dotcom lufi, akkor a te befektetésednek annyi, mert a bluechipek negyedüket fogják érni. Attól még az állam nem csődöl be.
@dimitrij: "ezért hozták létre az az alapot, amiben X millárd biztosítja, hogy ha egy pénztár bedől, akkor legyen forrás, amiből térülnek a veszteséget elszenvedő egyedek... érdemes lenne tisztában lenni a hátterével a dolognak."

- És azt ki fizeti te baromarcú? Nem veszed észre hogy az egy plusz költség?
@röhögő: na ez a demagógia...

mennyi nyugdíjpénztári tag van? 3,09 millió.
és mekkora a foglalkoztatottak száma? kb. pár tízezerrel több...

mennyit nyugdíjjárulékot fizet munkáltatói és munkavállalói oldalon az egyed? 24+10%-ot, aki nyugdíjpénztári tag, az meg csak 24%-ot, meg a 10% a nyugdíjpénztári számláján landol.

és mit tesz a nyugdíjpénztára cserébe? jelen kell legyen az állampapír piacon (az egyik legjelentősebb résztvevője ennek a piacnak), illetve a BÉT-en... ezzel növelik a GDP-t, meg finanszírozzák az államháztartást...

legalább értenéd azt, amiről nagy arccal vitázol... szerencsétlen. :(
@dimitrij: Megint csúsztatás van a dologban, mert itt nem csak az a probléma, hogy esetleg egy pénztár bedől, hanem inkább az, hogy hiába fizetsz hosszú éveken keresztül, a befektetésednek (ami a tőzsdén van) nem lesz elegendő hozama (most pl sokan mínuszban vannak). Ezért ki fog helytállni ? Az általad említett alap biztosan nem...
@röhögő: Szóval te nem manyupozol. Akkor te is a 3 eltartott csoport valamelyikéhez tartozol? Ha igen és mi dolgozók tartunk el akkor ne verd már a csalán a mi faszunkkal.

"Na meg én fizetem a te mnyp befizetésed miatt az államkasszából hiányzó pénz kamatait."

Az fel sem merült senkiben, hogy nem hitelt kell felvenni,, hanem megvonnia cigányoktól a segélyt, megviszgálni a 800.000-ből valójában hány jogosult rokkantnyugdíjra, felszámolni a korrupciót, elvenni a 40 éves rendőr nyugdíját, de minimum csökenteni (úgyis melózik mellette). He?
@röhögő: Akkor az 170 M. , ami még mindig több mint az Mnyp-k által reklámra költött pénz, és ami miatt követelték az Mnyp-ket, hogy számoljanak el a vagyonnal és ne herdálják el reklámra a tagok pénzét. Mivel a 3,8 adófizetőből 3 millió egyben Mnyp tag is ezért, a 170 millió is főként őket terheli, de az Államnak lehet ugyanerre a célra elkölteni, ha a Mnyp-k csinálják ezt fele annyiért, akkor rabló tolvaj banda.
@röhögő: a dotcom válság évtizede volt, nemtom hogy jön ide... te írtál pénzpiaci krachról, de a jelek szerint nem csak azt nem érted amit én írok, hanem azt sem, amit te magad...

mondom, ahhoz képest, hogy mennyire ostoba vagy, egész nagy az egód. :) semmi gond, majd helyre tesszük a dolgokat. :PPPP
@röhögő: mehin a lényeget nem érted, szerencsétlen. :)

a nyugdíjpénztárak mögött van garancia, az állami nyugdíjrendszer mögött nincs. ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, nem tudok mélyebbre ereszkedni.

ha a nyugdíjpénztár bedől, akkor lehívják az alapból az összegnek egy részét, és nem 100%-os veszteség. ha az állami nyugdíjrendszer dől be, ami 10-20 éven belül bekövetkezik, akkor nincs garancia, minden elvész...

képes vagy felfogni, vagy tovább arcoskodsz, te kretén? :)
@röhögő: "Ha a törpét ezt kilátásba helyezi a választási kampányában, akkor most legfeljebb egy ellenzéki frakció elnökeként pofázhatna. "

Ebben sajnos nagyot tévedsz. Nézd meg, most is micsoda rajongótábora van a bolsevik csürhének és tolvaj vezérének.
@kaanm: erre mondtam azt, hogy törvényileg kellett volna minimálhozamot megállapítani...

de a nullszaldó, és a 30%-os negatív hozam között azért zongorázható a különbség, csak az igazán hülyék (mint kegyed), nem fogja fel, hogy az amit mond, az nem arra érv, amire gondolja. :)
@dimitrij: "a nyugdíjpénztárak mögött van garancia, az állami nyugdíjrendszer mögött nincs."

Hát ez azért nagyon meredek kijelentés, aminek a valóságtartalma, enyhén szólva, megkérdőjelezhető.
@ZX: 100%-an pontosan egyetertek ezzel!!!

- felszámolni a korrupciót
- VALOS allamhaztartasi reform es koltseg visszavagas, lehutok leepitese,
- megvonnia MINDENkitol a segélyt aki nem jogosult.. vagy legalabb is csokkenteni, hogy megerje elmenni dolgozni!
- nyugdij reform
- megvizsgálni a 800.000-ből valójában hány jogosult rokkantnyugdíjra
- elvenni a 40 éves rendőr nyugdíját, de minimum csökenteni (úgyis melózik mellette)
@ZX:

"Az fel sem merült senkiben, hogy nem hitelt kell felvenni,, hanem megvonnia cigányoktól a segélyt, megviszgálni a 800.000-ből valójában hány jogosult rokkantnyugdíjra, felszámolni a korrupciót, elvenni a 40 éves rendőr nyugdíját, de minimum csökenteni (úgyis melózik mellette). He?"

legalább 2 hozzászólásban írtam erről, de a többség vagy nem értette a finomnak nem nevezhető célzásokat, vagy nagyvonalúan átsiklottak felette... :)
@kaanm:
1997. évi LXXXII. törvény
5. §
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, illetve az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap és a központi költségvetés tartozik helytállni.

vs.

Selmeczi és az állami nyugdíj:
"Mindenki számára kialakítjuk az egyéni számlát...A számla követelést nem alapoz meg, csak tájékoztató jellegű".
@dimitrij: Kedves Barátom !

Én udvarias voltam veled, de az, hogy itt mindenkit sértegetsz és lehülyézel, nem teszi hihetőbbé a mondanivalódat.
Csak lejáratod magad.
@kaanm: akkor kérdőjelezd meg, kit érdekel...

de mielőtt megkérdőjelezed tájékozódj kicsit.
@röhögő: "A Magyar állam lesz és valahogy valamilyen nyugdíjat fog adni."

A mondat semelyik részében nem lennék ennyire biztos.

"A pénzpiacok viszont ha bedőlnek akkor nem lesz meg az a pénz, ami most meg az államnak nagyon hiányzik."

Ez benne van a pakliban, de nem ok arra, hogy itt és most ellopja a tolvaj Orbán az összes pénzemet. Ezen gondolatmenettel a bankszámládat is vihetné, hiszen ki tudja, nem dőlnek-e be a bankok.
@kaanm: röhögőnek tulajdonítottam a hozzászólást, tudd be ennek, ne vedd magadra.
@ZX: tegyük még hozzá, hogy nem örökölhető a számlán lévő összeg, sem házastárs, sem egyéb fél számára....

csak hogy teljes legyen a kép.
@ZX: Az általad citált törvénycikkelyből két dolog következik.

1. Valóban a Te tulajdonod, amit befizettél (és örökölhető is) és meg is kapod annak aktuális értékét. Erről kapunk értesítést rendszeresen, hogy most pl. éppen 1 millióval kevesebbet ér a "portfóliónk", mint korábban.

2. Állami garancia van a magánbiznisz mögött. Ez a világ legnagyobb üzlete MSZP módra.....
@Kivancsi: tegyünk még hozzá pár apróságot.

- minden állami cég vezetőjére, és minden a költségvetéshez kapcsolt minisztérium, cég, szerv vezetőire legyen érvényes a 2 milliós bérplafon.
- csökkenjen radikálisan az önkormányzatok száma, az ott dolgozó egyedek száma.
- kisebb, átláthatóbb államigazgatás.
- tb járulékot nem fizetők kizárása az egészségügyből...

stb.
@kaanm: "éppen 1 millióval kevesebbet ér a "portfóliónk", mint korábban."

Neked. (Gondolom nemrég léptél be). Nekem bőven pozitív a mérleg, ráadásul a válság időszakában sem volt több 100.000-nél nagyobb a veszteség, pedig a növekedési portfólioban vagyok.

2. elsősorban az alap a feleős érte, és csak a legvégső esetben vállal érte felelősséget a költségvetés. Ezenkívül ha visszaélés történik attól még a BTK ugyanúgy vonatkozik a vezetőkre, mintha nem vállalt volna garanciát az állam.
De remélem a pénzed a spájzban a befőttek közt tartod, mert a bankok is csődbemehetnek.
@dimitrij: reakció volt egy hsz-re. Ha megnézed azt a hsz-t és annak előzményeit, meg fogod érteni.
"A pénzpiacok viszont ha bedőlnek akkor nem lesz meg az a pénz, ami most meg az államnak nagyon hiányzik."

arra ezért kíváncsi lennék, hogy az állam vajon mibe fektetné be úgy a nyugdíjkasszában lévő összeget, hogy az garantáltan ne termeljen negatív hozamot.

a pénzpiacok kilőve a mély-értelmű hozzászóló érvelése alapján, hisz azok borulhatnak. akkor mégis mit kezd vele? magyar állampapírt vásárol? aztán kamatot fizet magának? :) vagy berakja az OTP-be, és látra szóló kamatot kér érte? :)
@dimitrij:
MANYUP, Onkentes penztar, allami, + 2 db unit link eletbiztositas kulonbozo cegeknel...azt hittem eleg lesz. De nem. Talan a kivandorlas megfelelo lesz.
@tomwar: unit linked? :) gondolom 2008 előtt kötötted őket... :)
@dimitrij: No igen, de nem értik meg, hogyha a kormány elszórja a nyugdíjra meg a MOL-ra meg ki tudja mire akkor az a pénz nem lesz sehol, nemhogy hozamot termeljen!?
@ZX: ebből tervezik csökkenteni az államadósságot állítólag... nemtom, hogy az adósságszolgálat számottevően csökken-e, de hogy a gazdaságnak ez egy újabb, a bankadót is felülmúló pofon, az tény. a baj az, hogy mivel intézményi befektetőkről van szó, így a BÉT és az állampapírpiac egyik meghatározó szereplője kiesik, ami komolyan visszahat a gazdasági növekedésre is.
@dimitrij:
MANYUP, Onkentes penztar, allami, + 2 db unit link eletbiztositas kulonbozo cegeknel...azt hittem eleg lesz. De nem. Talan a kivandorlas megfelelo lesz.
@melchi zadok: mit zörögsz,nyomorék?
féreg náci vagy!
Hogy az anyukáját ejtené teherbe a kósa meg a zorbán, ahelyett, hogy 12,5 mrd lök a lokinak:

sportgeza.hu/futball/2010/12/02/letartoztattak_ket_debrecen_futballistat/
süti beállítások módosítása