Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.08.28. 23:51 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

Politikai félelemkeltés félelmek nélkül és Balázs Pali redesing a konkrét rémület

Én részemről nagy tisztelettel iránymutatónak tartom köztársasági elnök úr iránymutatását ünnepi beszédében vázolt bizalom fontosság és politikai félelemkeltés elítélés ügyben.

Bizalom még véletlen sincs, ez patent, és nem is lesz az elkövetkező vagy úgy százötven évben - meg még utána sem soha -, és mint az alábbiakban talán kiderül, politikai félelem keltés sincsen, mint ahogyan már félelem sem.

Csak sima uszítás.

Meg jól eső ugrás.

De azért iránymutatónak tartom, mert legalább az van.

Már mint nem irány, csak mutatás.

Idea.

Magammal olyan egységben és többszöri jól artikulálásos kimondással, mint ahogyan azt nem is olyan nagyon régen tette egyik - ezek szerint többek között akkor azért politikai félelmet is keltő - pártunk, mikor bizonyos feszült és utcai rendbontásos szituációs szituációban adott köztársasági elnöki iránymutatás annyira egybe esett a saját irányával, hogy azt nagyon egységes és artikulált üzenetben kellett megfogalmaznia, hogy az neki mennyire világos és egyértelmű, követendő iránymutatás.

Mondjuk én mint állampolgár, aki csak kapisgálja az ilyen köztársasági intézmény jelképes és nagy fontosságából adódó jelképes és nagy fontosságú működési mechanizmusát, nevezetesen, hogy nem akár mikor és akár miben szólalhatik meg, azért kicsit megkésettnek tartom.

Meg szerintem a már jóval előbb időszerű első ilyen levezetés után, még lehetett volna már több ilyen is.

Csak a mutatás végett.

Meg az íz.

Persze köztársasági elnök nem házmester, hogy amikor folytonosan / állandóan abnormális, ép ésszel és csipetnyi jó érzéssel elviselhetetlen közállapotok vannak, akkor több kevesebb rendszerességgel a lakók érdekébe seggbe rúgdossa az azokat legyártókat.

De hát akkor meg ki küldi már el hivatalból a picsába néha őket?!

Csak az irány mutatása okán.

Vagy már nem is olyan elviselhetetlenek és eszementek ezek a dolgok?

Nem kell a más irány?

Nem is kell hajtani senkit el a halálba legalább néha napján jelképesen, mert ez így jó ahogyan van?

Talán már sikerült a grundolóknak - meg velük együtt nekünk, egyre táguló, beleforduló köreinkkel - a hosszas, intenzív és alapos kondicionálással elérniük, hogy nem is, hogy nem zavar, de még kell is, sőt hiányzik mint a koksz?

Sőt, ha most így belegondolok jobban, akkor bizony az jön ki, hogy a feszt politikai félelem keltés nem is kelt félelmet egyáltalán, mert az úgy ahogy van, egy jó nagy lóugrással ki is marad lendületből.

Olyan, hogy félelem talán már nincs is ilyen értelemben, sima indulatról indul minden.

Bedobom, hogy köcsög hazug paraszt lopás-csalás-hazudása (meg fordítva ugyan az, ugyan úgy) miatt nem csak, hogy te, de még ükunokáid is éhen döglenek, akkor annak a bizonyos felvázolt csúnya elmúlás konkrét lehetőségének rémisztő érzete meg sem jelenik már a szervezetben, hanem rögtön a köcsög hazug parasztot (meg fordítva ugyan az, ugyan úgy) és táborát elsöprő indulatról,  gyűlöletről indul a program.

Tehát gyakorlatilag uszítás van (macskakövön kutya még is lett itt) simán, nem félelemkeltés.

Mert a félelem az egy olyan bénító féle dolog.

Már biológiailag.

Ha az van, akkor nem lelkes és folytonos rohangálás van, növekvő lendület, folytonos izzás, keresgélése a szituációnak, hanem vasmacska ledobás, fül és farok behúzás, iszkolás biztonságba.

Ja, és ki ne találják már okosok és magyarázzák meg, hogy magyar ember mint a világegyetem különlegessége, amire nem vonatkoznak a teremtés törvényszerűségei, még félni is máshogyan fél, kifejezetten nagyon bátran.

Proaktívan.

Mindegy.

Valós félelemkeltés nélkül sem maradunk azért.

Balázs Pali redesing.

Fiatalosabb, dinamikusabb, extrémebb lesz.

Na ez egy teljesen konkrét félelemkeltés, amire gondolva érzem is a rémületet.

De a haja marad a régi.

Még jó hogy ilyen alap dolgokban ennyi állandóság van ebben a kibaszott nagy és félelmetes világegyetemben.

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5151653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocsi, ez az írás tulajdonképpen miről szól? :) Így korán reggel azt a kitüntető figyelmet szenteltem neki hogy 2x is elolvastam, de ennek ellenére nem sikerült értelmeznem.
na bazze, de kar volt ide kattintani,
igerem, nem fordul elo megegyszer
szerintem te se szennyezd az internetet tovabb
én nem haragszom kacatvilág, de a gyógyszeredet azt rebdszeresen, mert elcsúszunk a sikamlós szómeneten
Ne szomorítsanak el a negatív kritikák, kacatos!
Majd ha betöltöd a tizedik évet, jobban fog ez menni.
Ja, ja!

Gyógyszerezném én magam elég masszívan, de minek?:)

Hiszen ennek a blogolás játéknak nem valahol az a lényege, hogy olyanok vagyunk amilyenek, mind megannyi színek, illetve én csak folt?

Esetlegesek.

Nem valami felé felfejlődők, odaalakulók, hanem azok akik amúgy is vagyunk.

Kik könnyebben érthetőek, kik nehezebben, kik komolyan szedáltak, kik kevésbé, kik idegesítőek, kik nyugtatóbbak.

Én pl. ezekért olvasok blogokat, és csökkenő mértékben profi sajtót, mert ott azokban meg kell felelni minden általánosoknak, míg ez a szféra pont azért virulhat, mert itt meg nem nagyon.
Imádom az ilyen hozzászólásokat, mert legalább bizonyítják, hogy tényleg nem vagyunk egyformák. Általában az emberek megtanulnak olvasni, de érteni már kevésbé.
süti beállítások módosítása