Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.08.03. 10:19 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

4-es metró építése, ahogyan azt jól lehetne csinálni

Megint, mindig, már örökké akadozik a 4-es metró projekt.

Csacsik! Nem tudják, hogy hogyan is kell és lehetne, illetve lehetne és kéne egyetlen patent módon lezavarni ezt a giga cuccot, vagy bármi ekkora nagyot magyar honban.

De hát minden ilyen nagy, meg minél nagyobb annál inkább arról tanúskodik csak mindig, hogy illetékesek nem nagyon ismerik a helyi viszonyokat, adottságokat, termelő- és szigorúan nem adózó erők motivációit és képességeit.

Élelmes és grundoló magánszektor áttétes és illegális bevonása, oszt pillanatok alatt sika, kasza, léc.

Főleg így, hogy most pont a Szeged belvárosi garázskolbászgyáros is tétlen van ipari objektumai lezárolása miatt.

Jelen esetbe behinteni, hogy projekt azért lassabb még annál is mint ha állna, vagy éppen visszafelé haladna az ellenkező irányba, mert a nyomvonalon a most napvilágot látott legfrissebb és pártfüggetlen (fontos!) kutatási adatok szerint a Kárpát medence legnagyobb, eddig még ki nem tapintott, és így logikusan ki sem termelt aranyere húzódik!

Ez nagyjából azt jelentené, illetve okozná, hogy ismeretlen elkövetők által teljesen észrevétlen és lenyomozhatatlan módon kettő hét alatt ott lenne a kész metróalagút teljes hosszúságában és szélességében!

És az egész felsöpörve, leporolva.

Ha esetleges gyémánt lelőhelyek is szóba kerülnének az ügy kapcsán, akkor természetesen elég lenne egy hét is.

Se felbontások, se lezárások, se dugók, se állandó határidő és költség módosítások, se politikai cirkuszok, csak is és szigorúan észrevétlen és a szó szoros értelmében a fű alatt!

Hogy pontosan hogyan, arról lövésem sincs - de hát pont ez benne a szép -, de ide a rozsdás bökőt, hogy valahogy megoldanák.

Ja, és a legfontosabb: ingyé, saját költségen!

Mert itt még szoktak kockáztatni, nem úgy mint pécsi hómunkások.

És hogy látszódjék, hogy azért a vezetőivel ellentétben a nép azért tudja és érzi, hogy hogyan is működnek a dolgok, és alkalmazkodni is képes ha már kénytelen az eredményesség érdekében, azért kezdeni szigorúan azzal kéne, hogy az alapprojekt mentén, okán, ürügyén kihalászott zsék mint stabil, elengedhetetlen és gyakorlatilag mindent mozgató tételek az alaptervek és elképzelések szerint kiosztásra kerülnének.

Ugyan olyan illegál, mint ahogy a privát aranyásók gyorsan és észrevétlen dolgoznak.

Mert különben semmi nem történhetne, úgy feküdnének mindennel keresztbe akár még az ingyenes magán kivitelezésnek is.

De erre meg elég lenne stílusosan egyik éjszaka sutyiba kinyitni valamelyik már meglévő metrónak valamelyik állomásán a pénztárat , oda lehordani egy teherautóval a pénzt, azt kiosztani illetékeseknek.

Mondjuk a Kossuth téri jó is lenne.

És akkor az egész projektet megúsznánk az illegális kincskereső magánszektor saját zsírján, és konkrét kifizetést csak a csúszópénzekre kéne költeni, mint minden teremtés alapköveire.

Szerintem ez még így is szenzációsan megérné.

Mellékhatás csak egy lenne.

Projekttel egyidőben érthetetlen és titokzatos módon, valami eddig nem tapasztalt természeti jelenség okán, talán földtörténeti gyorsulásként, teljesen feldtöltődne és így gyakorlatilag el is tűnne a Velencei tó.

De hát akkor meg jöhetne ismét a polgárait ismerő bölcs állam és a benne mindig vakon megbízó öntevékeny alattvalóinak mára szinte egyetlen hatékony szinergiája, hogy állítólag a legújabb történészi kutatások szerint, a Seuso kincsek még eddig elő nem került nagyobbik része, a római korban, valahová a Velencei tóba veszett...

És ez így mehetne szépen tovább lóugrásban, mint működöképes önmagát üldözve minden útjábakerülőt megoldó össznépi modell.

Csak arra kéne figyelni, hogy mindig nagyjából azonos mennyiségű legyen a lopva termelő és a lepakolva pusztító szakasz göngyölege.

Így nagyjából ezzel a kinullázódással akkor elkerülhetőek lennének a nagyobb földrajzi változások is. 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr38131306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Néha nekem is meg szokott indulni az agyam, na de ennyire azért nem.
Agymenésem (no meg néha hasmenésem) néha nekem is szokott lenni, de ahogy Papetti is jelezte, ennyire azért nem. Remek kis írás finom iróniával, gúnnyal, igazából a kedvemre való. Gratula!
Köszi, de érdem az állapotoké, amik tolják előre az agyakat ilyen nagy mértékekben!:)
És annyira, hogy nem is kell abszurdba hajló legyél, mert már eleve ott vagy.:(
süti beállítások módosítása