Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.05.11. 23:21 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

sirály

Van ez a Sirály ügy, hogy civil kurázsival becuccoltak fényévek (pontosan 9!) óta üresen álló házba és közösségi életet leheltek bele, azt megy a birkózás, hogy paterolnák ki őket, mert, hogy jogállamban bármilyen jót és értékeset gründol össze valaki, az nem lehet indok jogsértésre.

Igen, ez valóban teljesen így van.

Jogállamban.

És nálunk ügye jogállam van.

Csak ezek a cuccok azért csípik mindig a kelleténél jobban és más dimenziókban is e össze-vissza szétcsúszott környezetben a szemet, mert ha amúgy kallódó helyeken jogtalan alapon üti fel a fejét az olyan társadalomra veszélyes gaz, mint színház, kávéház, zene, közösség, gyülekezés, és hasonló ilyenek, akkor valahogy mindig elég gyorsan és hatékonyan hívják fel figyelmet a jogállam mibenlétére, szükségességére és teremtik meg ennek az ennek megfelelő alapállapotot, míg ha meg iskola és templom között pont félúton mindkettőtől húsz méterre lévő gyárudvaron fényes nappal lapátolják az ott serénykedő 3000 vietnámi vegyész rabszolga által finomított kokaint szívlapáttal a ZIL teherautókra, vagy kis vidéki falu portájára a települést kettészelő ipari vágányokat vezetnek be az ott desztillált évi 4000 milliárd liter olaj és 2000 milliárd liter tablettás bor elszállításához, akkor ez valahogy mindenféle egyéb alapjogok, ártatlanság vélelme, hézagos és nem egyértelmű (na ja, külön ezekre lettek először úgy hagyva, aztán meg már direkte készítve!) törvényi rendelkezések, és hasonló finomságok okán valahogyan nem megy ilyen gyorsan és patent, sőt sehogyan sem.

Közben meg természetesen azon a környéken ezerrel megy a zúzda, engedély nélkül bontjuk a védett műemléket, meg az ilyn apróságok, amik ellen ugyan az a jogállami jogállam, meg a fővárosi megtestesítője kurvára nem tud ilyen artikuláltan fellépni ...

Hát nem átlátszóan komikus ez?

Dehogy nem.

Sőt inkább siralmas, hogy még ugyan azokon a pár négyzetmétereken is egyszerre játszódik ez.

Na ja, így jár aki egy ilyen kristály tiszta jogállamban hülyeségekkel van elfoglalva, és nem ütőerejét fejleszti bikanyak formátumban és pénzügyi, gazdasági összefonodásait a fekete gazdaságban, politikában, ebben az egész kalandos vadkapitalizmusban! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3074476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása