Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2006.12.15. 10:12 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

primitív indoklás

Kettő ember, ki szórt szét rendszerváltás utáni majdnem közvetlenebb idők szeleiben milliárdokból vagy hatot, kilenc év jogi útvonal után minap kapott letöltendő szabadságvesztés évekből úgy átlag kb. kettőt-kettőt, mit már előzetesben le is tudtak, asszem részben otthon üddögélve.

Indokolás indokolásának figyelemreméltó momentje:

Nevezett nevezettek nem bűncselekményre készülve bűncselekményeztek, hanem mondhatni a jogszabályi környezet villámgyors és lekövethetetlen változásának valahol, valamilyen formában nézve elméletileg és gyakorlatilag is maguk is áldozatai lettek/vóttak.

Kettő ember ki valamivel távolabb a rendszer váltásától, meg nem is ilyen nagyobb pénzek szétszórásából kapott rapidabb módon letöltendőt, mire le is lettek nyomva mint bélyegek, de kiderült közben, hogy ártatlanok - lám, lám alapos jogi munkához kell az az évtizednyi évtized -, nekik igényelt kártérítésüket leharmadolták a felire.

Indoklás indoklásának figyelemre méltó momentje:

Azé kisebb a zsé, mert nevezett nevezettek primitívek (!), és így nem érte őket akkora lelki megrázkódtatás büntetésük börtönéveinek börtönéveiben.

És én itten most nem az ilyenkor szokásos honi reflex párhuzamot vonnám  két verdikt közt, ezt csak meghagynám annyira, hogy ha lennének itt kevésbé szétcsúszott, össze meg vissza zilált viszonyok, ahová nem mindig ilyen élekkel kéne rögtön zsigerből pakolni egymás mellé a történéseket, akkor milyen jókat is szórakozgathatnánk és filozofálgathatnánk csupán magukon az egybeesések adta érdekességeken és hangulatokon.

Mert az indokok érdekesen tovaszaladóak, meg tényleg sokat gondolkodtatóak.

Valóban lehet olyan, hogy tényleg nem bűnözni akartak sokan azokból, kik itt a kapitalizmus kialakulásának törvényi forgószeleibe belegabalyodtak, sőt pont az ellen lapátolták magukra a nagyobb havat.

Meg milyen fura is lehet, ha egy indokolás őszintén egyszavas jelzőt tartalmaz (habár ez lehet, hogy csak médijatömörítés, de hát akkor meg az) körmönfont szakmai nyelves körülírás helyett.

És ez mind a kettő meg két esetben még csak a gondolkodni valók kezdetének az eleje.

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8322714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eleje?
Naív! A vége!

Mert el kell ítélni azt, ki parancsra cselekedett és agyonfenyegették harmadízig?!!
/ajánlás a Kiskunmajsa szemét, mi nem egyedülálló és sok-sok.../
Beszari ország vagyunk!
Hofi /I.NY./ is megmondta
Eccere szarunk be!
Ez a mai "demokrácia"' is!

Ha szar és szar között tudnánk legalább külünbséget tenni, akkor nem borítana el!:
Minket!

Hogy is függök össze?

Nagyon bűzlik! Nagyon, nagyon!!!!!!!
süti beállítások módosítása