Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2007.01.03. 01:59 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

rosszarcú bukott diktátorok büntetőjogi felelősségre vonása a "Trabant" módszerrel

Van most itt ez a nem túl vidáman nem túl vidám iraki diktátor kivégzési hercehurca, ami minimum, hogy legalább jó pár végig gondolási szempontot vet fel.
Mivel én csak egy külvárosi írógépszerelő gondolat ószeres vagyok, koránt sem egy világpolitikai összefüggéseket patent látva világító - mármint azokat meg - acélendre (frankón bírom, szeretem olvasni,és ez nem cenk,csak hallgatni kicsit nehezebb amit írva olyan jól vázol fel,gondolom a hosszúság), ezért ehhez mérten nem is tudom vázolni világpolitikai összefüggéseket patent látva világítva - már mint azokat meg -, mindössze magam egyszerűségéhez mérten és igazítva egy-két egyszerű végiggondolási szempontot vetni fel.
Kezdésnek ugye talán annyi, hogy ezek a diktátorkivégzéses történetek, soha nem önálló vegyértékek, hanem minden féle bonyolult érdekek (pénz) meg összefüggések (hatalmi játszmák, végül is pénz) erőmetszéspontjában létrejövő üzenet, meg minden féle értékű performanszok.
Na ezeket tudja Acél Endre, én meg nem, hogy teljesen pontosan hogyan is vannak ezek.
Lényeg, már ami az én szintemen nekem elég, hogy még véletlen sem gondolom, hogy az a bizonyos igazságnak nevezett dolog győzött, az lett akasztásilag kivitelezve a meleg éghajlat alatt.
Főleg, hogy ugye már az elejtől avító volt az egész történet, hogy akik anno mint a demokrácia és a szabadság védelmezői nyomták alá a stuffot, mikor úgy kívánta az a bizonyos világpolitikai összefüggések, meg az azt alkotó bonyolult érdeke(i)k (pénz) és összefüggések (hatalmi játszmá(i)k, végül is pénz), most pont azok találták meg sehol sem lévő plekni hülyeségekkel mint a demokrácia és a szabadság védelmezői, és nyomták le vagy három perc alatt mint a bélyeget.
Ja, és mivel a cél szentesíti a célt, valamint az eszköz az eszközt, ezért eddig már vagy háromezren haltak meg csak katonáikból a demokrácia és a szabadság védelmében a messzi és meleg éghajlaton a világpolitikai összefüggések nevében és érdekében, ami ugye bonyolult érdekek (pénz) és összefüggések (hatalmi játszmák, végül is pénz).
Na ez a meleg!
Mert ezek a demokrácia és szabadság védelmek egyszerű megfigyeléseim szerint úgy mennek, hogy ahol világpolitikai összefüggések van, bonyolult érdekekkel (pénz) és összefüggésekkel (hatalmi játszmák, végül is pénz), ott a demokrácia és a szabadság védelmében szana és szét kergetnek minden hülyét a picsába mindenféle gyors dolgokat jelképező nevű akciókkal.
Ahol meg nincsen világpolitikai összefüggések, bonyolult érdekekkel (pénz) és összefüggésekkel (hatalmi játszmák, végül is pénz), ott a demokrácia és a szabadság védelmében, önállóságukat tiszteletben tartva évekig tökölnek és tárgyalnak a laza népirtókkal és vidám diktátorokkal, hagyva, hogy pillangókésekkel és sövényvágó ollókkal (előre, egyszeri, törzsirtási nagy tételben országosan központilag beszerezve) kaszaboljanak le százezreket, meg üldözzenek humanitárius katasztrófába torkolló menekültáradatba milliókat (Ruanda, Hutu-Tuszi örökrangadó), vagy szolid koncentrációs táborokat építsenek és etnikailag tisztogassanak, ha nem éppen megerőszakol nők levágott fejeivel fociznak (Balkán).
Azt ilyen kültelki forradalmakban (Románia) meg egy iskolai tanteremben összetolt padokból kialakított technika óra keretében ítélhetik el diktátor házaspárjukat vagy három perc alatt, beleszámítva már a kivégzésnek nevezett mint a kutyát lelövésüket is.
Mikor ez az egész úgy baromság, ahogyan nagyon van.
Hiszen ugye a mindenkori Btk. adekvát rendelkezéseinek alkalmazása az elkövetőre nem csak azért van, hogy kivonja őt átmenetileg, vagy testi épségét igen komolyan károsítva végleg a társadalmi forgalomból, hanem hogy visszatartó erővel is rendelkezzen hasonlóan vicces próbálkozókra.
Na már most egy diktátor kivégzése ugye igen kevés visszatartó erővel van hasonló hajlamú és aspirációjú versenyzőkre, magyarán a szerencsés csillagállás esetén megnyíló és összeálló diktátori életút első lépéseinek megtétele előtt a legkevésbé sem gondolható el, hogy a cselekménnyel kapcsolatban kilátásba helyezett retorzió mérlegelés tárgyát képezné az elkövető számára.
És ezen még a 100%-os felderítettségi mutató sem segít, mert ugye az szinte kivétel nélkül mindenkiről ki szokott derülni, hogy ő már mostan kérem szépen diktátor, és mint ilyen, járulékos járulékként kisebb vagy nagyobb mértékben népirtó és hasonlók.
Mert ugye ha pálya bejön, cselekmény sikeres, akkor úgy is összes törvény felülírva, meg a sikeres diktátor még azok fölött is van.
Ha meg nem sikerül, akkor ugye meg nem diktátor, tehát cselekmény nem elkövetett, kvázi nincs miért lenyomni.
Ezért lenne az, hogy én innen a külvárosból élnék egy nagy és nemzetközi javaslattal rosszarcú bukott diktátorok büntetőjogi felelősségrevonására, illetve venném elő e címen ezzel a lendülettel ismételten egy nagy és német filmrendező ezirányú ötletét, mit a nagy NDK mágus, Erik Honecker esetére javasolt, nevezetesen, hogy ő azt kérné ha lehet, illetve azzal tökéletesen elégedett lenne, ha nevezett diktátor úriember élete hátralévő részét egy az ő általa grundolt rendszer emblematikus attribútumában, egy Trabantban töltené el/le.
Ez patent.
Igazságos.
Már amennyire ezekben a dolgokban meg ügyletekben ez még értelmezhető fogalom egyáltalán. 
Meg amennyire abszurd ez az egész diktátorosdi, meg a vele okozott károk, még ez a legarányosabb is emberi léptékben és mértékben kivitelezhetően.
Mert ugye büntinél ez is alap, hogy arányba legyen.
Mert ugye azon túl, hogy nagy filozófiai vita, nem is hathatós eléggé a halálos kimenetelű kivégzéssel járó halálos ítélet.
Azért az nagyobb gáz ezeknek a meg nem értett zseniknek, ha abban kell tunkolniuk benne amit olyan nagyon jól megfőztek.
Ennél jobban semmi nem vágná őket egy egész életre hátra gyomorba.
Szal ez lenne a "Trabant" módszer rosszarcú bukott diktátorok büntetőjogi felelősségre vonására.
És ezt ugye minden légtérben testreszabottan ki is lehet vitelezni, mert minden diktátornak meg van a saját maga képire formált egész országnyi szerény kis játszótere.
Mivel én mint említettem már fentebb nem vagyok a konkrét világhelyzetet átlátó Aczél Endre, hát így még a helyi homokozókat, ezért példának csak hazai példát tudnék hozni, hogy itt mivel lehetne diktátort sorvasztani.
Tehát alaphelyzet ezen szakma gyakorlóinak bukásának időpontjában legtöbbször már adott hajlott életkorra való tekintettel is - meg (sajnos) súlyosbító körülményként is - a nyugdíjas státusz, minden paraméterével, egy kicsit extra feladatokkal sűrítve.
 ·                 OEP kimutatásai alapján összeállított legtöbb, és egymástól legtávolabb lévő súlyponti korházban vizsgálandó és kezelendő betegségcsoport szimulatív végigjárása és gyógyításának megpróbálása.
·                 Minden reggel emberi méltóságukból kisszerűen lenyomorított nyugdíjas gladiátorokkal vívott harc tetszés szerint választott metró állomáson legalább három darab METRO újságért.
·                 Ugyan ezen kíméletlen versenyzőkkel utcai harc Krisna tudatú hívők, vagy éppen sztrájkoló gazdák által szervezett ingyen kenyér és/vagy napos csibe osztásokon (Blaha vagy Kossuth tér)
·                 Heti egy telefonos távkezelésgyógyítás BP televízión keresztül végtagmelegedésérzéssel Gyurcsók József és a mellette lévő objektum (fallikus űrlehelkürtje vagy mi a szar) igénybevételével.
  • Ha Gyurcsók nem segített, akkor a pangás éveiben koleszterinnel, majd annak összeomlása után a vadkapitalizmus felfoghatatlan rohanó káoszával lebontott pszichoszomatikus szervezet csodaváró kétségbeesett feljavításának kisérlete legalább három darab Teleshop termékkel, Csollány Szilveszter 10 pontos kozmodiszk gyakorlatának gyűrün történő keresztfüggés közbeni megtekintésével.
·                 Minden vasárnap ATV nagyon vidám vasárnap dolbididzsitálszörrand technológiával és az elmondottak következő szeánszig történő megértésével és összefoglalásával (allelujja nélkül).
·                 Gázártámogatáskiszámolás
·                 Szűrös Mátyás és Pozsgay Imre pályájának nyomon követése, felfogása és megértése
·                 Nyugdíjrendszerpillérszámolgatás
 
Szal valami ilyesmi félék.
Olyanok, amik valahogy még valamelyest maradtak különösebb áttételek és továbbalakulások nélkül abból amit lerakott valahová - jelen példákban ide - egy diktátor, hogy abban éljenek benne akikről ő úgy gondolta, hogy ő érette, vagy valami ő általa elgondolt eszementségért élnek és vannak.
Mert ugye ha mondjuk jelen saját vertikumú példánknál maradva belecsúsznánk nagyon a jelen, a rendszerváltás utáni dolgokba - amik ugye azért jelentősen köszönhetők ilyen alakulásukban az előttük lévő diktatúrának - akkor még elvakult és buta diktátor gondolkodásával a büntetendő delikvens még valami olyan lelki felmentő reménykönnyítést gondolhatna magában, hogy
Basszátok, hát ez kellett nektek?!?! 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9225612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te, nem akarsz megtanulni helyesírni illetve normális írásképet (bekezédsek, igazítások stb.) alkotni? Mert a többi (kontent) még nagyjából stimmelne is.

A kedvemért!
Csatlakozom az elottem szolohoz ;)
Örülök ern0 (bocs, hogy múltkor hibásan írtam nevedet), hogy aggódol lelkem üdvéért!

Figyelmes jóindulatodat még csak már egy hangyányi kis figyelmes jóindulattal kérhetnélek kiegészíteni - habár nekem elvem, hogy ki egyáltalán még veszi a fáradtságot, hogy egyáltalán bárminemű figyelmes jóindulattal illet engem, attól elvből nem kérek ilyet, hiszen már így is sokat tett értem, hogy saját rövid életéből reám áldozta azt a drágát és keveset mit idejének hívnak, tehát inkább ezt egyéb másoknak kérném, kiket szintén segítesz -, ami feltételezi rólam - vagy hozzám hasonlatos dilettáns versenyzőkről, kik senkit nem zavarva szeretnének kicsit játszadozni -, hogy mondjuk az írás képére és tagolására törekszem én - tán ez előzőpostokban nyomon is követhető -, de néha tőlem független ebbe beleszólhat a technika. Tegnap éjszaka mikor ezzel a nem röviddel elkészültem, sehogy nem akarta a cucc menteni és/vagy publikálni a történetet, ezért kénytelen voltam Word-be átmásolni, majd később vissza, ami az amúgy eredetiben igen csak tagolt és jól szétválogatott szöveget ilyen szépen bedarálta. Hidd el kérlek nekem, hogy engem zavart ez a legjobban!
Most vagy én vagyok nagyon béna, vagy a Word-ből berakás sánta, ha tudsz, ebben szívesen fogadom érdemi segítségedet!
Helyesírás valóban lehet, hogy gáz, sőt talán biztos, de eztet sem tudom pontosan, - hiszen ha 100-nak érezném magam, akkor biztosan tudnám, hogy pontosan hol, mert sok helyen dirrekt keverem a hülyeséget ebbe is bele.

Úgy hogy törekszem!

A kedvedért (is)!

Köszi!
Majdnem felajánlottam, hogy lektorállak, de azért túlzásokba ne essünk, nem tudnám tisztességesen ellátni a feladatot, illetve lenne még 2-3 versenyző, akinek ugyanez úgymond járna részemről, és az már tényleg meghaladná lehetőségeimet. Helyette: kapjátok össze magatokat.

A a formázással kapcsolatos problémát átérzem, de hogy mást ne mondjak, van az ún. edit funkció, ami arra szolgál, hogy a szöveg kész változatának megtekintése és nem megfelelőnek találása után bevetésre kerüljön.

BTW máskor erre a célra ne MS-Word-öt használj, hanem Notepad-ot vagy más plainszöveg-szerkesztőt (magyarul: texteditort).
Na, úgy ahogy alakulunk társalgásilag!
Olyan konstruktíve irányba.
Ez jó!
Ennek keretében elmondanám - hogy mást ne mondjak - még azt is, hogy az ún. edit funkció, ami van, és ami arra szolgál, hogy a szöveg kész változatának megtekintése és nem megfelelőnek találása után bevetésre kerüljön, na az ami szintén kurvára nem működik már ebben az esetben.
Magyarán, már lebontott idegrendszerrel a visszazúzás után, látva az ömlesztett eredményt, szépen összeszerkesztgettem még plusz melóval, de elmentve ez már megfelelőnek látszó formátumot, ennek eredménye kurvára nem mentődött el, maradt az egész úgy ahogy volt.
Na itt van az, hogy mivel az egész történet meghatározásában is bele vagyon írva, nekem ez kikapcs, játék, meg ilyenek, sajna már több időm nincs rá, és megy ahogy maradt.
Szal van itt több meló, meg akarás, meg törekvés, mint azt gondolnád talán.
Lektorálásról, öszekapásról, meg amit én erről gondolok, arról meg majd egyszer csak posztban írok egyet, hogy beszélgessünk róla kultúráltan egyet.
süti beállítások módosítása