Blog ószeres, akinél nem tudhatod milyen vackokat találhatsz amik talán még valamire jók lehetnek.
Tehetség és eredetiség nélküli, esetleges témaválasztású és minőségű műfajpróbálgató bohóckodás, játék.
Ne vedd komolyan, akkor nem teszünk sok kárt egymásban!

Utolsó kommentek


Kacatvilág nagyobb térképen való megjelenítése

web tracker

2006.12.04. 11:18 bcyke blogberlo, aki ott sem volt

Szusi bár a Polónium 210-hez (nésönel dzseogarfik aspekt)

Nézzük ennek a randa ügynek az egészségekre és a mentális állapotokra, no meg a közbiztonság érzetre gyakorolt már milliószor taglalt vonatkozásain túl, talán az egyetlen, ha pozitívnak nevezhető aspektjét, ami nem más mint a tudományos ismeretterjesztés.
A Csernobil óta elreppent húsz évben összesen nem szerepelt annyi sugárfizikus és biológus a médiákban, mint amennyi az elmúlt néhány napban ez ügyben.
Az ilyen ügyekben járatlan szimpla honpolgárok modern korunk ez egyik legfontosabb fizikai területéről megtudhatták, hogy mi fán teremnek a radioaktív sugárzás összetevői, illetve hogyan is cirkálnak azok az őszi fáradtság által leterhelt emberi szervezetben.
Precíz adatok és részletes magyarázó ábrák, grafikák és animációk, polónium 210 mint bifidusz efenzisz, fogakba épülő fluorid, wc csésze alá lerakodó baktérium.
Csak kár, hogy cillit beng nem üti.
Nincs mese, kigyúrva és felápdételve a sugárfizika alapjaiból, most már ha az áruház parkolójában találkozunk az alfa sugárzással, ahogy tolja velünk szembe a bevásárlókocsiját, akkor magabiztosan kikacagva mutathatjuk fel bármelyik nálunk lévő úti okmányunkat ördögűzésként beleröhögve a pofájába, mivel sérónk mögött az infó, hogy olyan zsenge egy cucc, hogy sima papírlapba is beletörik a foga, nem hogy a jogsinkba.
De ha szitu ugyan ez, csak már a bétával, akkor okmányaink sugárzás önvédelmi lobogtatása helyett ugyan olyan határozottan és magabiztosan, de már kicsit sietősebben állhatunk neki a személygépjárművünk csomagtartójából e célra magunkkal hordott ytong elemekből kettő méter magas és széles fal felhúzásának (vakolni nem szükséges!) ami megfelelő védelmet nyújt nekünk, mert ez a fajta sugárzás (a paraszt) már nem csak hogy a papíron robog át, de még pár canti vastagságú emberi szöveten is.
És ha a gamma cammog felénk unottan az őszi alkonyatban, akkor a fal mögött ülve, nem árt ha még magunkra rántjuk ólombetétes neoprénbetonmellényünket is (bélelhetjük még újságpapírral), mert az kb. abban akad meg.
Az már csak ilyen népszerű tudományos ismeretterjesztés, tudományos bulvár, hogy 250 000-szer mérgezőbb a cucc mint a ciánbenzomittudoménmármiaszar, amit amúgy a gázkamrákban ölő gázhoz használtak alapnak, mert hát ha egyszeresen is csúnyán le lehet sorvadni valamitől, akkor az ennyiszer jobbannak már nem nagyon van reálisan értelmezhető dimenziója. Lásd kb., hogy a máglyarakás eszméletlen finom eledel, de a puncs torta vagy 250 000-szer finomabb.
Meg az is, hogy egy ilyen egészséges lemérgezési adagot lefőzzenek ebből a cuccból, ahhoz a nagymama szakácskönyve receptje alapján minima le kell darálni két nagy egész atom tengeralattjárót és egy kisebb atomerőművet (Paks), és az egésszel 10 000 km/h sebességgel kell a kuktával a kezünkben szaladgálni körbe-körbe egy Kőbánya-Kispest – Újpest központ hosszúságú és nagyságú metró alagútnyi részecskegyorsítóban , hogy forrásba jöjjön az ármányhoz használatos polónium-210-es sárkányfű levesünk .
Azért ez utóbbi már becsúszik egy kicsit az oknyomozós összeesküvés elméletes részbe is innen a tudományos ismeretterjesztő rovatból.
Az érdekes azért, hogy ha már ennyire kicombosodtunk az alapokból, akkor miért nem használják ezt fel felfuttatásnak arra a szintén mostani hírre,  miszerint is kb. a fentiekben említett mérgezési arányokat spilázó  abnormálisan  és elképzelhetetlenül soha nem hallott nagyméretű pénzek és összefogások felhasználásával nagyon komolyan rámozdultak világ szinten a hamarosan lemerülő (általunk felzabált) földzsebtelepeink (olaj, gáz, szén, kisüsti, ilyenek) kiváltására az atom fúziós energiák kikanalazására.
Igaz, ez mondjuk nem olyan globális, meg fontos, meg minden kis suttyót is érintő kérdés, mint egy ilyen nagyon komoly kis zagyva titkosszolgálatos nyakszorongatás mindenféle aprópénzek ügyében.
Pedig itt is van/lehetne jó bulváros rész - ami még ráadásul tudományosan is érdekes - , hogy például ehhez a játékhoz valahogy olyan langy napmeleget kéne összelapátolni, meg egyben is tartani, ami ott fönt van a bizonyos égitestben, pont bent a közepiben.
Mondjuk én nemzeti felajánlásból benyomnám a projektbe Fekete Lacit (námberván) nagy szíve és költségtakarékosság okán, mert egy soványlibás reggeli után sima kombinált fogóval szorongatja össze úgy az atomokat, hogy azok menten hasadnak, és ha meg még a sufniba is hátraviszi őket a nagysatuba, akkor ott meg már akkora szorítást is generál, hogy fuzionálnak.
Meg ilyen érdekes kis apróságok.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kacatvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7120903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért azt hozzátenném, hogy mivel az alfa-részecske adja le az energiáját a legrövidebb úton, ezért az tényleg a legkevésbé veszélyes -- amíg kívülről érkezik. Hiszen a ruhában, a felső hámrétegben megáll, ott okoz károkat, ez észre sem vehető.
Ám esetünkben a bácsi szervezetét belülről "támadja" a sugárzás, ott meg azért nincs kabát meg pulcsi meg sok centi bőr a tüdőn, májon, szíven és barátain, így az alfa sugárzás a testen belül elég kellemetlen, mi több, halálos.

És éppen ezért hülyeség, hogy "elkapták" tőle a sugárfertőzést, mert elég kevés részecske juthatott ki a szervezetéből.

Igen, a polónium-210 alfa-bomló, bomlási sorában az utolsó, felezési ideje 139 nap.
Köszi mcbuddha a hozzáértő, és engem tudásanyagilag és impulzusilag továbbvívő kommentet, minek eredményét láthatos a "Titkosügynökök sugárvédelmi belsőöltözete ..." című postomban!
süti beállítások módosítása